• Sites

Keuringsdienst van Waarde

Hoe krijgen ze ‘de zon’ in al die vitamine D pilletjes? - KVWeetjes #12 Vitamine D

  • 8:21
  • Web only
  • 18 jan 2021, 15:00

Normaal maak je vitamine D aan door zonlicht. Maar in de wintermaanden is de zon te zwak, dus slikken we pilletjes. Maar hoe krijgen ze de zon in al die pilletjes?

Het Dikbil Rund

  • 25:18
  • Aflevering
  • 14 jan 2021, 20:25

We zien een plaatje van een enorm gespierde stier, een krachtpatser zo lijkt het. Maar waarom is die stier zo gespierd? De spieren zijn ontstaan door een genetisch foutje.

75% suikerbiet in je appelstroop?! - KVWeetjes #11 Appelstroop

  • 6:53
  • Web only
  • 11 jan 2021, 15:00

Rinse appelstroop in de supermarkt bevat amper appel. Vaak is wel 75% van je stroop gemaakt van suikerbiet. En dat zit hem in het woordje ‘rinse’. Hoe zit dat?

Het varken

  • 25:00
  • Aflevering
  • 7 jan 2021, 20:25

Een slager laat ons zien dat het varken niet meer hetzelfde varken is als dat van een aantal jaren geleden. Tegenwoordig heeft een varken een rib meer en een aantal tepels extra.

De regels rondom het huisvesten van varkens

  • 0
  • Artikel

Een doorsnee varkenshouder had in 1950 nog 7 varkens, tegenwoordig ligt het gemiddelde op 1,6 duizend. Een stijging van ruim 22.000%. Dit vraagt om regelgeving, maar wat is de huidige stand van zak...

Kijkersvraag: De geschiedenis van gourmetten

  • 0
  • Artikel

De feestdagen zitten erop en heel Nederland heeft weer massaal hun gourmetstel opgeborgen. Het is een traditie in Nederland, maar waardoor zijn we eigenlijk zo massaal aan het gourmetten geslagen e...

Carpaccio

  • 25:12
  • Aflevering
  • 17 dec 2020, 20:30

Een voorgerecht van rauw en flinterdun gesneden ossenhaas, zo kennen we carpaccio. Nu is het uit Italië overgewaaid naar het Nederlandse supermarktschap, handig verpakt met parmezaanse kaas.

Kijkersvraag: Wat is het verschil tussen salami, cervelaat en snijworst?

  • 0
  • Artikel

Salami, cervelaat, boerenmetworst en snijworst lijken qua uiterlijk allemaal op elkaar. Sommigen smaken ook bijna hetzelfde. Dus wat is nou precies het verschil tussen deze worsten?