• Sites

Keuringsdienst van Waarde

Hoe maak je granola?
  • 2:08

Hoe maak je granola?

  • vrijdag 13:35

Rosé

  • 25:30
  • Aflevering
  • 24 jul 2020, 13:35

Afgelopen zomer werd het weer volop gedronken op menig terras. Rosé. Een speciale wijn gemaakt op basis van blauwe druiven. Maar de Keuringsdienst zag iets geks.

  • vrijdag 13:35

Stokbrood

  • 25:30
  • Aflevering
  • 17 jul 2020, 13:35

Stokbrood. Of zoals de Fransen zeggen, baguette. Iedere supermarkt bakt ze tegenwoordig vers in de winkel af. Maar toch zit er veel verschil tussen de broden. De ene baguette is de andere niet.

  • vrijdag 13:35

Het haasje

  • 25:30
  • Aflevering
  • 10 jul 2020, 13:35

Iedereen kent wel de varkenshaas of ossenhaas. Een exclusief en mals stukje vlees. Maar er duiken steeds meer haasjes op in het supermarktschap. Van de kip, zalm, forel, kalkoen of kabeljauw.

Cleanlabel: E-nummers onder andere naam op het etiket?! | KEURINGSDIENST VAN WAARDE KORT #35

  • 2:43
  • Web only
  • 3 jun 2020, 15:00

Veel consumenten zien liever geen E-nummers in hun eten. Daarom vervangen producenten E-nummers door gezond klinkende alternatieven die vaak exact dezelfde stof bevatten. Zo ontstaat een cleanlabel.

Waar worden inktvisringen echt van gemaakt? | KEURINGSDIENST VAN WAARDE KORT #34

  • 3:25
  • Web only
  • 20 mei 2020, 15:00

Inktvisringen gemaakt van varkensanussen bleek een hoax. Maar waar worden inktvisringen dan wel van gemaakt? En Hoe zie je het verschil tussen echte en namaak calamares?

Hollandse Nieuwe

  • 25:41
  • Aflevering
  • 14 mei 2020, 20:25

Posters vertellen ons dat de Hollandse Nieuwe weer is aangeland. De typisch Nederlandse gezouten haring die ieder jaar nog vetter en lekkerder is. Maar wanneer is die Hollandse Nieuwe nou echt nieuw?

Alpenmelk

  • 25:16
  • Aflevering
  • 7 mei 2020, 20:25

Een groot chocolademerk beweert dat haar chocolade gemaakt wordt met Alpenmelk. De Keuringsdienst zoekt en vindt inderdaad dappere koeien die zonder hoogtevrees de bergtoppen afgrazen.

Corona

  • 24:37
  • Aflevering
  • 30 apr 2020, 20:25

Omdat cafés en restaurants zijn gesloten, blijven veel boeren over met hun groenten en fruit. We spreken een boer die met een miljoen kilo frietaardappelen over zit.