• Sites

Keuringsdienst van waarde

Ambachtelijk

Bijna al het voedsel dat we kopen komt van hypermoderne productielijnen, maar op het schap in de winkel heet al het eten ambachtelijk. Het is ambachtelijk bereid, ambachtelijk gebakken, ambachtelij...

  • Niet beschikbaar

Thee met een belofte

  • 24:36
  • Aflevering
  • 12 mei 2022, 20:25

Thee is niet zomaar thee meer, thee heeft tegenwoordig een nut. De Keuringsdienst dompelt zich onder.

  • Niet beschikbaar

IJssalon-ijs

  • 25:34
  • Aflevering
  • 5 mei 2022, 20:25

De Keuringsdienst houdt het hoofd koel, ziet hoe ambachtelijk ijs in ijssalons wordt gemaakt en ontdekt dat het inderdaad verrassend vaak lijkt op het ijssalon-ijs uit de supermarkt.

Wat is het verschil tussen Italiaanse gelato en ‘gewoon’ roomijs?

  • Artikel

Als je een beetje wil afkoelen, is er weinig lekkerder dan een verfrissend koud ijsje. En wie voor smaak kiest, eet Italiaanse gelato. Maar waarom vinden we het Italiaanse ijs eigenlijk zo lekker? ...

Plantaardige yoghurt

  • 24:50
  • Aflevering
  • 28 apr 2022, 20:25

Eeuwenlang maakte het zoogdieren uniek, maar op vriendelijk verzoek van veganisten kunnen planten nu ook melk maken. Keuringsdienst gaat vegan en achterhaalt wat plantaardige yoghurt peperduur maakt.

Is diepvriesfruit minder gezond dan vers fruit?

  • Artikel

Allerlei vruchten in doosjes in de vriezer. Gewassen, geschild en gesneden. Lekker in de yoghurt, in een smoothie of gewoon in je mond. Dat is niet alleen handig, maar vaak nog goedkoper ook. Er wo...

Tapas

  • 25:22
  • Aflevering
  • 21 apr 2022, 20:23

Het vooruitzicht dat er vrijdag weer geborreld mag worden, sleept velen door de week. Maar kom bij die borrel niet aan met doodgewone hapjes. Tegenwoordig is het tapas wat de klok slaat.

Waarom zit er meer lucht in een zak chips dan chips?

  • Artikel

Je herkent het vast: verpakkingen waarvan je je afvraagt waarom het zo groot moet. Meer lucht dan chips of grote dozen voor ontbijtgranen. Waarom is dit eigenlijk en waar is het goed voor? Wij spra...

Babygroenten

  • 25:30
  • Aflevering
  • 14 apr 2022, 20:24

Van babybroccoli tot babybiet. Minikomkommers tot minikrieltjes. Er is geen groente die niet een kopje kleiner is gemaakt. Maar waarom?