• Sites

Keuringsdienst van Waarde

De bartender blik
  • 1:37

De bartender blik

De prijs van gin
  • 1:10

De prijs van gin

Je kan nóg meer met gin

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Je kan er niet meer omheen, de gin-tonic, maar gin is op nog veel meer manieren in een cocktail te verwerken. En die mogen óók wel eens aandacht krijgen.

Zo werd jenever na honderd jaar gin

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Gin is hét drankje van het moment, of zo lijkt het in ieder geval, met de hoeveelheid soorten gin en gin-tonic die overal te krijgen zijn.

Kijkersvraag: Heeft het zin om groente en fruit te wassen?

  • 0
  • Artikel

De meesten van ons doen het waarschijnlijk wel: groente en fruit wassen voor we het opeten. Maar heeft het echt zin en wat wassen we er dan wel en niet af?

Thee met een belofte

  • 24:36
  • Aflevering
  • 15 okt 2020, 20:25

Thee is niet zomaar thee meer, thee heeft tegenwoordig een nut. De Keuringsdienst dompelt zich onder.

Zolang de claims vaag blijven is de theeproducent veilig
  • 1:10

Zolang de claims vaag blijven is de theeproducent veilig

Waarom doen de Engelsen melk in hun thee?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Hoewel thee oorspronkelijk uit China komt, zijn er weinig volken die zich meer vereenzelvigd hebben met het drinken van thee dan de Engelsen. En dat doen ze op hun eigen karakteristieke manier: met...

Waarom doen de Engelsen melk in hun thee?

  • 1476
  • Artikel
  • 15 okt 2020, 20:25

Hoewel thee oorspronkelijk uit China komt, zijn er weinig volken die zich meer vereenzelvigd hebben met het drinken van thee dan de Engelsen. En dat doen ze op hun eigen karakteristieke manier: met...

Kijkersvraag: Wat is wilde rijst en komt het echt uit het "wild"?

  • 0
  • Artikel

Wilde rijst is een populair alternatief voor gewone witte rijst geworden de laatste jaren. Maar wat is het? Is het echt wild en hoe kan het dan in zulke grote hoeveelheden geëxporteerd worden?

IJssalon ijs

  • 25:33
  • Aflevering
  • 8 okt 2020, 20:25

De Keuringsdienst houdt het hoofd koel, ziet hoe ambachtelijk ijs in ijssalons wordt gemaakt, en ontdekt dat het inderdaad verrassend vaak lijkt op het ijssalon ijs uit de supermarkt.

De traditionele ijssalon bestaat niet meer!
  • 0:43

De traditionele ijssalon bestaat niet meer!

Wat is het verschil tussen Italiaanse gelato en ‘gewoon’ roomijs?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Als je een beetje wil afkoelen, is er weinig lekkerder dan een verfrissend koud ijsje. En wie voor smaak kiest, eet Italiaanse gelato. Maar waarom vinden we het Italiaanse ijs eigenlijk zo lekker? ...

Kijkersvraag: Hoe komt het patatje oorlog aan zijn naam?

  • 0
  • Artikel

We hebben ontzettend veel snacks in Nederland, maar een van de spraakmakendste moet toch wel patatje of frietje oorlog zijn. Meerdere namen zijn in het verleden bedacht om het woordje oorlog te ver...

Seizoenarbeider

  • 25:35
  • Aflevering
  • 1 okt 2020, 20:25

In onze agrarische sector werken duizenden arbeidsmigranten. Worden daar wel alle regels gevolgd en mensen juist betaald? De Keuringsdienst gaat op onderzoek in eigen land.

De drie regelingen die van de arbeidsmigrant een ordinair verdienmodel maakten

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Lage lonen, onmogelijke roosters, onhaalbare targets en hutje mutje wonen in te krappe huurwoningen. Dit zijn omstandigheden waar de Nederlander zijn neus voor ophaalt. Daarom worden arbeidsmigrant...

Wat is het verschil tussen Italiaanse gelato en ‘gewoon’ roomijs?

  • 1533
  • Artikel
  • 8 okt 2020, 20:25

Als je een beetje wil afkoelen, is er weinig lekkerder dan een verfrissend koud ijsje. En wie voor smaak kiest, eet Italiaanse gelato. Maar waarom vinden we het Italiaanse ijs eigenlijk zo lekker? ...