• Sites

Keuringsdienst van waarde

Recept Hummus

  • Artikel
  • 10 dec 2018

In de supermarkt vind je talloze soorten hummus, maar eigenlijk is er maar één soort hummus: hummus. Nadia Zerouali, schrijfster van boeken over Arabisch eten, deelt haar recept voor de traditionel...

Waar komt hummus vandaan?

  • Artikel
  • 06 dec 2018

Israël verwijst naar de bijbel, Egypte naar oude kookboeken. Veel landen in het Midden-Oosten claimen de geboortegrond te zijn van hummus. Maar waar komt het kikkererwtengerecht nou echt vandaan en...

Hummus

Hoe je het uitspreekt weet bijna niemand. Hoe je het schrijft ook niet. Want er is hummus, houmous, humus en hoemoes te vinden in het schap naast de eier- en kipkerriesalades.

Paté

  • 25:20
  • Aflevering
  • 27 jan 2022, 20:25

Pimp je borrelplank: pak een plak paté. Goed voor luxe en allure. Maar waarom eigenlijk? Want niet ver naast paté ligt de smeerworst in het slagersschap. Ook een roze vleesspread. Maar dan goedkoper.

Bourgondisch

  • 25:25
  • Aflevering
  • 20 jan 2022, 20:25

Brave burgers die doodgewoon de dagelijkse boodschappen doen zijn eindelijk veranderd in echte levensgenieters. Onze boodschappen zijn namelijk bourgondisch geworden.

Bij-vriendelijk

  • 25:38
  • Aflevering
  • 13 jan 2022, 20:24

Er worden bloemen verkocht die speciaal bij-vriendelijk zeggen te zijn. De Keuringsdienst doet een duistere ontdekking bij deze bijzondere vrienden van de bij.

Mosselen

  • 25:34
  • Aflevering
  • 6 jan 2022, 20:25

De Keuringsdienst van waarde neemt de mossel onder de loep. Topchef Syrco Bakker maakt een eenvoudig maar heerlijk gerecht voor ons klaar met de mossel. Wat geeft de mossel nou zijn bijzondere smaak?

Melkgeit

  • 25:36
  • Aflevering
  • 16 dec 2021, 20:25

Al jaren groeit de vraag naar geitenmelk. En geen melk zonder lammetjes. Maar er is een probleem met die lammetjes. De helft van de geboren lammetjes is een jongetje en daarmee het bokje.

De heerlijke bokkenvlees hamburger van chefkok Nel Schellekens

  • Artikel

Bokkenvlees moet gered worden! Althans dat vindt chefkok Nel Schellekens. Want bokkenvlees schijnt ontzettend lekker te zijn en kunnen wij mensen prima eten! Zie hieronder haar recept voor een heer...

Kun je verslaafd raken aan lippenbalsem?

  • Artikel

In de winter heb je weleens last van schrale lippen. En daar willen we graag iets tegen doen. Lippenbalsem is één van de meest verkochte verzorgingsproducten. Maar helpt het eigenlijk wel?

Kip en ei

  • 25:17
  • Aflevering
  • 9 dec 2021, 20:23

In mei leggen alle vogels een ei. Behalve de legkip dan. Die legt het hele jaar door eieren, alsof het eeuwig lente is. Ruim 300 eieren per jaar is de norm voor een beetje moderne kip.