• Sites

Keuringsdienst van waarde

Streaky bacon, of brosgebakken ontbijtspek
  • 1:21

Streaky bacon, of brosgebakken ontbijtspek

Een varken ontleden
  • 1:24

Een varken ontleden

Bij de ambachtelijke slager
  • 1:47

Bij de ambachtelijke slager

Bacon, of gebakken ontbijtspek
  • 0:31

Bacon, of gebakken ontbijtspek

Bacon fabriceren
  • 1:51

Bacon fabriceren

Gecarameliseerde bacon?!
  • 1:04

Gecarameliseerde bacon?!

Speklapjes en ontbijtspek
  • 0:57

Speklapjes en ontbijtspek

Verse karbonade, of behandelde bacon
  • 1:08

Verse karbonade, of behandelde bacon

Bacon is geen beschermde term
  • 1:08

Bacon is geen beschermde term

Van spek bacon bakken
  • 1:32

Van spek bacon bakken

Voor ieder bekkie een spekkie
  • 1:28

Voor ieder bekkie een spekkie

DE baconeter versus de ontbijtspek-eter
  • 1:43

DE baconeter versus de ontbijtspek-eter

Bacon

Het is vet en zit aan een varken. Bacon, ontbijtspek of pancetta. Het ene kost een schijntje, het ander is weer schreeuwend duur. Maar wat is het verschil?

Bourgondisch

  • 25:25
  • Aflevering
  • 20 jan 2022, 20:25

Brave burgers die doodgewoon de dagelijkse boodschappen doen zijn eindelijk veranderd in echte levensgenieters. Onze boodschappen zijn namelijk bourgondisch geworden.

Bij-vriendelijk

  • 25:38
  • Aflevering
  • 13 jan 2022, 20:24

Er worden bloemen verkocht die speciaal bij-vriendelijk zeggen te zijn. De Keuringsdienst doet een duistere ontdekking bij deze bijzondere vrienden van de bij.

Mosselen

  • 25:34
  • Aflevering
  • 6 jan 2022, 20:25

De Keuringsdienst van waarde neemt de mossel onder de loep. Topchef Syrco Bakker maakt een eenvoudig maar heerlijk gerecht voor ons klaar met de mossel. Wat geeft de mossel nou zijn bijzondere smaak?

Melkgeit

  • 25:36
  • Aflevering
  • 16 dec 2021, 20:25

Al jaren groeit de vraag naar geitenmelk. En geen melk zonder lammetjes. Maar er is een probleem met die lammetjes. De helft van de geboren lammetjes is een jongetje en daarmee het bokje.

De heerlijke bokkenvlees hamburger van chefkok Nel Schellekens

  • Artikel

Bokkenvlees moet gered worden! Althans dat vindt chefkok Nel Schellekens. Want bokkenvlees schijnt ontzettend lekker te zijn en kunnen wij mensen prima eten! Zie hieronder haar recept voor een heer...

Kun je verslaafd raken aan lippenbalsem?

  • Artikel

In de winter heb je weleens last van schrale lippen. En daar willen we graag iets tegen doen. Lippenbalsem is één van de meest verkochte verzorgingsproducten. Maar helpt het eigenlijk wel?

Kip en ei

  • 25:17
  • Aflevering
  • 9 dec 2021, 20:23

In mei leggen alle vogels een ei. Behalve de legkip dan. Die legt het hele jaar door eieren, alsof het eeuwig lente is. Ruim 300 eieren per jaar is de norm voor een beetje moderne kip.

Kunstlicht om kippen mee voor de gek te houden

  • Artikel

Kippen zijn erg gevoelig voor licht en reageren anders op licht dan mensen. Zonder goed afgesteld licht in hokken krijg je jaarlijks veel minder eieren uit de kip. Er wordt dus nogal gespeeld met h...