• Sites

Keuringsdienst van Waarde: food: Food

In het kader van de NPO Foodweken wordt in vier uitzendingen over vlees, insecten, vis en groenten het eten van morgen verkend. Wat staat er in de toekomst op ons menu? Het ziet er naar uit dat de ...

Eten van morgen: vlees

  • 25:42
  • Aflevering
  • 15 jun 2017, 20:25

De Keuringsdienst van Waarde duikt in de toekomst van ons eten. Hoe gaan we zorgen dat er genoeg voedsel is voor de alsmaar groeiende wereldbevolking?

Eten van morgen: groenten

  • 24:51
  • Aflevering
  • 9 jun 2016, 20:30

We zijn in Nederland kampioen tomaten telen. Best gek, want tomaten groeien liever in een warmer klimaat.

Het fosfaatvraagstuk

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Wie aan eten denkt, denkt misschien niet direct aan fosfaat. Toch is deze grondstof direct verbonden aan voedselvoorziening.

Klein land, groot in groente

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Nederland is kampioen groente kweken. Niet omdat ons klimaat zo geschikt is voor het kweken van bijvoorbeeld verse tomaten, maar omdat we efficiënt zijn in zomers weer nabootsen in de kassen.

Eten van morgen: vis

  • 25:56
  • Aflevering
  • 2 jun 2016, 20:30

Hebben we in de toekomst nog wel vissers nodig? Steeds meer vis in de winkels komt niet uit de wilde zee maar uit een afgesloten kwekerij.

Hoe kweek je zalm op een duurzame manier?
  • 2:51

Hoe kweek je zalm op een duurzame manier?

In België hebben ze het antwoord op de kweekproblemen
  • 2:16

In België hebben ze het antwoord op de kweekproblemen

Kweken kost meer vis dan het oplevert?
  • 0:48

Kweken kost meer vis dan het oplevert?

Wat geef je kweekvis eigenlijk te eten?
  • 3:28

Wat geef je kweekvis eigenlijk te eten?

Een koelkast met 200.000 kilo vis
  • 2:19

Een koelkast met 200.000 kilo vis

De opkomst van de kweekvis

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Waar vroeger vis een product was wat veelal uit het wild gehaald werd, maakt het kweken van vissen nu een opmars.

Eten van morgen: insecten

  • 24:42
  • Aflevering
  • 26 mei 2016, 20:30

Is het een kwestie van wennen en gaan we echt met zijn allen aan de insect, of is het een hype die snel weer aan ons voorbij gaat? De Keuringsdienst over wormen, larven en krekels als voedsel.

In welke beestjes kan je bijten?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

In Nederland wordt het eten van insecten misschien nog niet zo omarmd, maar voor een groot gedeelte van de wereldbevolking zijn deze kleine kriebelbeesten al generaties lang onderdeel van het menu.

Insectenregels

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Insecten eten is vandaag de dag (nog) niet de meest normale zaak in Nederland.

Eten van morgen: vlees

  • 25:51
  • Aflevering
  • 19 mei 2016, 21:30

Hoe gaan we dat varkentje wassen in de toekomst? De Keuringsdienst op zoek naar het varken van de toekomst.

De almaar stijgende lijn van het vleeseten

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

De stijgende lijn in vleesconsumptie is duidelijk zichtbaar, maar hoe zal deze zich uittekenen in de toekomst?

Miljoenen varkens, een schamel aantal boeren

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Steeds meer varkens, steeds minder boeren. Waar is deze beweging in de varkensindustrie begonnen?