• Sites

Keuringsdienst van Waarde

Het fosfaatvraagstuk

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Wie aan eten denkt, denkt misschien niet direct aan fosfaat. Toch is deze grondstof direct verbonden aan voedselvoorziening.

Klein land, groot in groente

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Nederland is kampioen groente kweken. Niet omdat ons klimaat zo geschikt is voor het kweken van bijvoorbeeld verse tomaten, maar omdat we efficiënt zijn in zomers weer nabootsen in de kassen.

Zuurdesem

  • 24:36
  • Aflevering
  • 6 aug 2020, 20:25

Zuurdesem gaat als zoete broodjes over de toonbank. Bijna overal te krijgen, ietsje anders en ook ietsje duurder. Brood zoals het vroeger was.

Kijkersvraag: Wat is het verschil tussen Italiaanse gelato en ‘gewoon’ roomijs?

  • 0
  • Artikel

Met een hittegolf in aantocht is er weinig lekkerder dan een verfrissend koud ijsje. En wie voor smaak kiest, eet Italiaanse gelato. Maar waarom vinden we het Italiaanse ijs eigenlijk zo lekker? Wa...

Bacon

  • 24:29
  • Aflevering
  • 30 jul 2020, 20:25

Het is vet en zit aan een varken. Bacon, ontbijtspek of pancetta. Het ene kost een schijntje, het ander is weer schreeuwend duur. Maar wat is het verschil?

  • vrijdag 14:45

Keuringsdienst van Waarde

  • 25:30
  • Aflevering
  • 2 okt 2020, 14:45

In dit programma staat centraal wat fabrikanten ons als consumenten vertellen. Klopt het wat ze claimen en wat ze ons in reclames verkopen?

Rosé

  • 24:30
  • Aflevering
  • 23 jul 2020, 20:25

Afgelopen zomer werd het weer volop gedronken op menig terras. Rosé. Een speciale wijn gemaakt op basis van blauwe druiven. Maar de Keuringsdienst zag iets geks.

Stokbrood

  • 24:35
  • Aflevering
  • 16 jul 2020, 20:20

Stokbrood. Of zoals de Fransen zeggen, baguette. Iedere supermarkt bakt ze tegenwoordig vers in de winkel af. Maar toch zit er veel verschil tussen de broden. De ene baguette is de andere niet.

Het haasje

  • 24:40
  • Aflevering
  • 9 jul 2020, 20:25

Iedereen kent wel de varkenshaas of ossenhaas. Een exclusief en mals stukje vlees. Maar er duiken steeds meer haasjes op in het supermarktschap. Van de kip, zalm, forel, kalkoen of kabeljauw.

Zeevruchten

  • 24:50
  • Aflevering
  • 2 jul 2020, 20:25

De Keuringsdienst wil weten wat zeevruchten zijn en stuit op iets geks. Want wie een zak fruits de mer koopt vindt vaak alle zeven wereldzeeën terug in één verpakking.