• Sites

Keuringsdienst van Waarde

Hoe kweek je zalm op een duurzame manier?
  • 2:51

Hoe kweek je zalm op een duurzame manier?

In België hebben ze het antwoord op de kweekproblemen
  • 2:16

In België hebben ze het antwoord op de kweekproblemen

Kweken kost meer vis dan het oplevert?
  • 0:48

Kweken kost meer vis dan het oplevert?

Wat geef je kweekvis eigenlijk te eten?
  • 3:28

Wat geef je kweekvis eigenlijk te eten?

Een koelkast met 200.000 kilo vis
  • 2:19

Een koelkast met 200.000 kilo vis

De opkomst van de kweekvis

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Waar vroeger vis een product was wat veelal uit het wild gehaald werd, maakt het kweken van vissen nu een opmars.

Hollandse Nieuwe

  • 25:41
  • Aflevering
  • 14 mei 2020, 20:25

Posters vertellen ons dat de Hollandse Nieuwe weer is aangeland. De typisch Nederlandse gezouten haring die ieder jaar nog vetter en lekkerder is. Maar wanneer is die Hollandse Nieuwe nou echt nieuw?

Alpenmelk

  • 25:16
  • Aflevering
  • 7 mei 2020, 20:25

Een groot chocolademerk beweert dat haar chocolade gemaakt wordt met Alpenmelk. De Keuringsdienst zoekt en vindt inderdaad dappere koeien die zonder hoogtevrees de bergtoppen afgrazen.

Corona

  • 24:37
  • Aflevering
  • 30 apr 2020, 20:25

Omdat cafés en restaurants zijn gesloten, blijven veel boeren over met hun groenten en fruit. We spreken een boer die met een miljoen kilo frietaardappelen over zit.

Hoe ontstaat alcohol?

  • 0
  • Artikel

Alcohol lijkt op dit moment belangrijker dan ooit. Niet per se om de verveling van het binnen zitten tegen te gaan, maar vooral als desinfectiemiddel. De flesjes zijn niet aan te slepen. Maar hoe o...

Kijkersvraag: Wat is het verschil tussen paracetamol en ibuprofen?

  • 0
  • Artikel

De run op paracetamol is (grotendeels) voorbij en ibuprofen mag voor nu uit het verdomhoekje, want het lijkt de symptomen van corona toch niet te verergeren. Maar wat is nou precies het verschil en...

Tomaat

  • 25:37
  • Aflevering
  • 23 apr 2020, 20:25

Véél reacties na de aflevering over tomaat in blik. Er werden Kamervragen gesteld. Hoe kan het dat er uitbuiting bestaat in de tomatenteelt in Europa en dat die blikken gewoon in de supermarkt liggen?

Tomatenplukkers
  • 1:53

Tomatenplukkers

Wie plukt “ons” groente en fruit in tijden van corona?

  • 0
  • Artikel

April is de tijd dat onder andere aardbeien en asperges geoogst worden in Europa. Normaal wordt een leger aan gastarbeiders gemobiliseerd om de vruchten te plukken en de asperges te steken. Maar de...

Hoe kon de mensonterende situatie van arbeidsmigranten in Italië ontstaan?

  • 0
  • Artikel

In het vervolg op de uitzending over tomaten in blik zag je opnieuw de mensonterende omstandigheden waarin al dan niet illegale Afrikaanse migranten leven en werken in Italië. Volgens The Guardian ...