• Sites

Keuringsdienst - Kant-en-klaar

Proteïne

  • 25:12
  • Aflevering
  • 2 apr 2020, 20:25

De Keuringsdienst spant zich in en gaat op zoek naar proteïne in de supermarkt, ziet hoe proteïne wordt gewonnen uit de ordinaire kikkererwt en maakt een proteïnebom waar je u tegen zegt.

Waar zit proteine in?
  • 1:37

Waar zit proteine in?

De gevaren van teveel eiwit
  • 0:42

De gevaren van teveel eiwit

Ontbijtgranen

  • 24:58
  • Aflevering
  • 19 mrt 2020, 20:25

De keuze is reuze als je voor het ontbijtschap staat maar wat moet je nou kiezen? De Keuringsdienst wil weten wat het verschil is tussen muesli, krokante muesli, cruesli en granola.

Hoe maak je granola?
  • 2:08

Hoe maak je granola?

Macaron

  • 25:29
  • Aflevering
  • 27 feb 2020, 20:25

De Keuringsdienst stuit op een juweel in de gebaksvitrine. De macaron verovert onze harten én onze portemonnee.

Zelfs de macarons van Ladurée komen uit de fabriek!
  • 0:22

Zelfs de macarons van Ladurée komen uit de fabriek!

Paella

  • 25:04
  • Aflevering
  • 23 jan 2020, 20:25

Hollanders houden van Spanje, en in Spanje houden ze van paella. Om de smaak van Spanje ook in Nederland in huis te halen eten we aan de keukentafel maar wat graag deze Spaanse klassieker.

Sprakeloos door onze slechte paella
  • 1:57

Sprakeloos door onze slechte paella

Nacho

  • 24:34
  • Aflevering
  • 31 okt 2019, 20:25

Een kijker heeft een merkwaardige ontdekking gedaan: nacho- en tortillachips van hetzelfde huismerk hebben dezelfde ingrediënten, maar toch zijn de nachochips veel duurder.

Zo horen tortilla's gemaakt te worden
  • 1:25

Zo horen tortilla's gemaakt te worden

Bekende Mexicaanse gerechten uitgelegd

  • Artikel
  • 04 nov 2019

Veel gerechten uit de Mexicaanse keuken hebben de afgelopen jaren de oversteek naar Europa gemaakt. Maar wat is nou precies het verschil tussen bijvoorbeeld tortilla’s, quesadilla’s en enchilada’s ...

De invloed van de Maya’s en Azteken op de Mexicaanse keuken

  • Artikel
  • 31 okt 2019

De geschiedenis van de Mexicaanse keuken is al duizenden jaren oud. Veel van de basis ingrediënten die je nu nog terugziet in Mexico, werden toen al gebruikt door de Maya’s. Hoe is dat zo gekomen? ...

Streekproducten

  • 24:36
  • Aflevering
  • 19 sep 2019, 20:25

Wat heeft de streek eigenlijk met streekproducten te maken? Is het gemaakt volgens traditioneel lokaal recept, of is het daar geproduceerd? We gaan op zoek naar de oorsprong van lokale traktaties.

Twents, Fries of Hoorns?
  • 1:33

Twents, Fries of Hoorns?

De verhalen achter drie bijzondere streekproducten

  • Artikel
  • 19 sep 2019

Eerlijke producten, geteeld, gebrouwen of gekweekt in een idyllische streek. Nederland heeft veel mooie streekproducten. Daarom vroegen wij aan René de Bruin van keurmerk Erkend Streekproduct naar ...

Borrelnoot

  • 24:31
  • Aflevering
  • 24 mei 2018, 21:00

Het borrelnootje. Niet alleen als er een fuif is komt ie op tafel. Geen borrel zonder pinda's in een wit, bruin of geel jasje. Maar waar komt dat borrelnootje eigenlijk vandaan?

Zo werden de borrelnootjes gemaakt
  • 2:11

Zo werden de borrelnootjes gemaakt

Het geheim van de borrelnoot
  • 1:39

Het geheim van de borrelnoot

Dacht jij dat de pinda een noot was?

  • Artikel
  • 24 mei 2018

Nederland is de grootste importeur van pinda’s in de wereld. Zo’n 300.000 ton komt er ieder jaar onze havens binnen. Voor pindakaas, maar natuurlijk ook de borrelnoot.

Gelukskoekjes

  • 24:05
  • Aflevering
  • 26 apr 2018, 20:25

Bekend van de lokale Chinees: het gelukskoekje. Breek hem open en je vindt een papiertje met een diepzinnige tekst. De Keuringsdienst wil graag weten waar deze koekjes vandaan komen.

De gelukskoekjes-fabriek
  • 1:56

De gelukskoekjes-fabriek

De geschiedenis van het gelukskoekje
  • 1:49

De geschiedenis van het gelukskoekje

Een portret van een gelukskoekjesschrijver

  • Artikel
  • 26 apr 2018

Het Amerikaanse bedrijf Wonton Food produceert 4,5 miljoen gelukskoekjes per dag. En in al die koekjes moet een tekst. Wie schrijft dat?