25:24
Gezien
4
27-03
Gezondheid

Kaaskoppen niet te stoppen

Kaas is zo ongeveer de beste uitvinding sinds seks. Zalig gesmolten in je tosti of stiekem een plakje als snack. En het blijkt ook nog eens megagezond voor je. Want wil je langer leven? Dan moet je kaas kauwen!

Say cheese
Voor een lang en gelukkig leven, moet je volgens de wetenschap 30% minder eten. Dan Valerio Gif 1
leef je 30% langer én gezonder. Al wordt dat wel een heel saai bestaan. Want eten is toch ieders favoriete hobby? Gelukkig is er nog een ándere manier waarop je heel oud kan worden. 

Namelijk met kaas! Het goudgele goedje is het antwoord op alles. Brakke ontbijtjes en pizza’s zijn niet compleet zonder. En je leeft er dus ook nog eens langer door. Dit komt door het stofje spermidine. Dat verlaagt je bloeddruk en vermindert de kans op hartfalen. Jij blij dat je in Nederland woont. Want hier ben je opgevoed met dat gele goud! 

Valerio Gif 2Goed voor je gat
Als je toch het kaasschap induikt, kies dan wel voor oude kaas of gatenkaas. In die laatste zit namelijk de bacterie ‘propionibacterium freudenreichi’. En dat niet uit te spreken beestje doet wonderen voor je immuunsysteem. Reden genoeg om je broccoli te skippen en de vitaminepillen door de plee te spoelen. Kies kaas!

Dus heb je geen zin om 30% van je eten te laten staan? Eet dan gewoon een extra blokje kaas op die kringverjaardag. Niet alleen gezellig, je bent ook nog eens lekker bezig. 


Valerio4Ever, elke maandag, 21.15 uur, BNN, NPO 3