Juliette van Leeuwen over Vermist!: “Die boosheid en frustratie zijn terecht!”

Bij serie Vermist!

Juliëtte van Leeuwen (18) speelt Mette in de nieuwe spannende online serie Vermist! We mogen haar bellen tijdens haar vakantie in Frankrijk om haar een paar vragen te stellen over haar eerste grote rol.

Hoe was het om in Vermist! te spelen?

“Het was superleuk, maar ook heftig. Het is losjes gebaseerd op een waargebeurd verhaal, het verhaal van Orlando Boldewijn die na een grindrdate verdween. Iets wat echt gebeurd is en waar echte mensen bij betrokken zijn wil je niet bagatelliseren. Ik wil dat het de waarde houdt van zoiets intens. 

Er lijkt bij de politie en in de media minder urgentie te zijn voor dit soort zaken als het over homo’s gaat of mensen van kleur. De serie gaat dus niet alleen over de zoektocht, maar ook over het verdriet, de boosheid en de frustratie. 

We hebben met de cast en crew ook gesproken over het doel van de serie en wat we ermee willen vertellen. Want die boosheid en frustratie zijn terecht. Dit kan echt niet!” 

Je speelt de rol van Mette, lijken jullie op elkaar?

“Nee, we lijken niet echt op elkaar. Mette is heel erg secuur en super netjes, ik ben echt een sloddervos, haha! Zij denkt heel erg na, ik ben veel meer van actie. Ze is heel verantwoordelijk, dat ben ik ook ik wel, maar zij neemt de dingen wel héél erg serieus.”

Mette gaat heel ver in de zoektocht, kun je je dat voorstellen? 

“Ik denk niet dat je je dat écht kan voorstellen, want op dat moment gebeurt er gewoon iets met je dat je denkt: ‘OMG, ik moet nu in actie komen!’ Zoiets kun je je bijna niet voorstellen. Het frustrerendste is denk ik dat je niet weet wat er is gebeurd, het blijft een vraagteken. Dan kun je niet stil blijven zitten.”

Wat was de leukste scène om te spelen?

“In de serie heeft Mette vaak ruzie met Dionne, omdat ze allebei heel anders naar de zaak kijken en het anders willen aanpakken. Dat vond ik heel leuk om te spelen! 

In het echt heb ik een hele goede klik met Bente (Fokkens, red.) We kenden elkaar al, maar nu hebben we zo’n intense tijd met elkaar gehad dat we een goede band hebben gekregen.

Ook de scène uit de eerste aflevering met Bente en Joe (Sinduhije, red.) vond ik geweldig. Dat was het enige wat we met z’n drieën hebben gedaan en we hebben zo gelachen. Dat was echt een grappige scène!”


Kenneth (Joe Sinduhije), Mette (Juliëtte van Leeuwen) en Dionne (Bente Fokkens) in Vermist!

Waarom moeten mensen Vermist! gaan kijken? 

“Ik vind het goed dat het op zo’n jonge manier verteld wordt, vanuit het perspectief van de jongeren. De twee meiden doen er alles aan om hun beste vriend te vinden. Het is niet alleen maar ‘oh, wat is het erg,’ maar ze hebben bepaalde pittigheid.

Als het om zo’n heftig onderwerp gaat, dan moet het goed verteld worden. Het echte verhaal van Orlando kan niet in zo’n korte serie verteld worden, maar met deze serie kunnen mensen wel bewust gemaakt worden van wat er gebeurt. Veel mensen hebben geen idee."


Meer over Vermist!?:

Geschreven door Didi Koller