15-07

Jules Unlimited is terug!

Hou jij van wetenschap met spectaculaire experimenten? Dan is dit je geluksdag: Jules Unlimited is na 12 jaar terug!

Hele generaties Nederlanders groeiden op met Jules Unlimited, waarin de presentoren wetenschappelijke experimenten deden en zichzelf als proefpersoon gebruikten. Ze gingen voetballen met auto's, lanceerden raketten en zoefden zelf met 60 km/h op een mini-sleetje op de skeletonbaan. De nieuwe Jules Unlimited-proefkonijnen zijn 3FM-DJ Eva Koreman, BNN-presentator Maurice Lede en nieuwkomer Jamie Trenité. Kijk hier als je wilt weten hoe Eva haar weekend doorbrengt!

"Vroeger keek ik 'Jules Unlimited' in alle rust op de bank, nu ren, vlieg, skate, duik ik zelf door dit magische programma heen", aldus Maurice Lede (hier op de foto in duikpak). Voor Jamie is deze uitdaging nog veel specialer, dit is namelijk de eerste keer dat hij op de nationale televisie te zien is! 

Jules Unlimited heeft er al een vorig leven opzitten. Tussen 1990 en 2005 bestond het spraakmakende programma ook al. Hieronder laat Menno Bentveld zien hoe je in grotten moet duiken. Het fragment onderaan de ze pagina over reddingshelicopters is ook zeer de moeite waard. Al is het maar vanwege de hilarische jaren '90 kleding van presentator Peter-Jan Hagens.

 


Jules Unlimited is vanaf 13 maart iedere maandag bij de VARA op NPO 3.