Jonge miljonairs: modellen, ondernemers en een dj

Zakenblad Quote heeft de 100 miljonairs onder de 40 op een rij gezet. Een voorstelrondje:

Het is een diverse lijst van onder andere ondernemers, modellen, presentatoren, een darter en een dj. Aanvoerder van de lijst is Jitse Groen van thuisbezorgd.nl.

Vorig jaar moest Groen nog Coolblue-oprichters Pieter Zwart en Paul de Jong voor zich dulden, maar na de beursgang van zijn bedrijf in september vorig jaar staat hij met een geschat vermogen van 460 miljoen euro ruim 200 miljoen euro op hen voor.

De variatie is groter dan vorig jaar. Toen kwamen er nog relatief veel IT-ondernemers voor op de lijst. Nu zitten er ook kunstenaars en een aardbeienteler tussen. Op plek 100 staat de enige sporter van de lijst: darter Michael van Gerwen met een geschat vermogen van 7 miljoen euro.

De jongste in de lijst is Martin Garrix, op z'n eenentwintigste goed voor 14 miljoen euro.

Er staan nog altijd maar weinig vrouwen in de lijst. Dit jaar één minder dan vorig jaar, vier in totaal. De rijkste jonge vrouwelijke miljonair is fotomodel en actrice Doutzen Kroes (32) met een vermogen van 24 miljoen euro. Zij staat daarmee op plek 17.

De andere vrouwen in de lijst zijn presentatrice Sylvie Meis, model Lara Stone en kledingontwerpster Marieke Meulendijks.