Jon Bakker, waarom sta ik nou wéér in de file?!

Dikke kans dat je vanochtend weer achteraan moest sluiten op de snelweg. Dinsdagochtend = fileochtend.

Niet zo gek, legt ANWB-filelezer Jon Bakker uit aan NOS op 3."Op maandag zijn veel mensen nog vrij, maar op dinsdag gaat iedereen op weg naar zijn werk". Daarnaast is het begin december en is er bijna niemand op vakantie. Daarbij is het ook nog eens vaak vies weer en dat helpt ook niet mee.


Maar denk je dat het in Nederland erg is? Schuif dan maar eens gezellig achteraan op de G4 richting Peking in China. Met vijftig banen. Die staat aan het einde van de vakantie helemaal vast. 


Verveel je je in de file?

Daar heeft BEAM in de zomer een mooi lijstje voor bedacht. Tien tips voor als je lang in de auto moet zitten. Zoals fileflirten, live verslag doen en karaoke! Of je slingert natuurlijk lekker de radio aan. 3FM dj Frank van der Lende, maakt z'n programma altijd tijdens de spits. En deed dat laatst vanuit de file. Inclusief carpool karaoke met Lucas Hamming:


De Belgen hebben ook een goeie oplossing. Werknemers van de Belgische supermarktketen Colruyt kunnen hun reistijd in werktijd omzetten. Met een kantoorbus die van Gent naar het hoofdkantoor in Halle rijdt.

Ook al blijft filerijden in Nederland een vervelend en irritant probleem, dankzij de Sluipschutters van BNN kun je er toch om lachen: