19-11
serie

Johan Falk keert terug!

Frank Wagner keert terug als informant in de georganiseerde misdaad.

Frank Wagner heeft zijn samenwerking met Johan Falk al twee jaar achter zich gelaten. Hij staat aan het begin van zijn nieuwe leven als horeca-ondernemer, maar wordt toch terug de onderwereld in gezogen. Zul je altijd zien.

De onderwereld van Göteborg
Johan Falk is special agent en onderdeel van de GSI, de afdeling die gespecialiseerd is in het infiltreren in criminele organisaties en het zelf ook niet zo nauw neemt met de regels. Ze gaan tot het uiterste om de onderwereld van Göteborg aan te pakken. 

En dan horen we je denken: "Göteborg, is daar criminaliteit dan?", maar dat is er zeker! Ondanks dat het één van de leukste steden van Scandinavië is, gebeurt er genoeg dat het daglicht niet kan verdragen. Vandaar dus ook dat Johan Falk er al twee seizoenen rond loopt.

Joel Kinnaman
Dit seizoen telt zes films van elk anderhalf uur aan rauwe spanning. Jakob Eklund speelt Johan Falk en Joel Kinnaman neemt de rol van Frank Wagner op zich. Kinnaman speelt onder andere ook in de Amerikaanse The Killing, House of Cards en in Robocop (2014). Elke aflevering zal een week lang online terug te kijken zijn op npo.nl/detectives.


Johan Falk, vanaf zaterdag 23 april, 20.40 uur, KRO-NCRV, NPO 3