Joe Sinduhije over Vermist!: “Kijkers vinden het te kort: een fucking groot compliment!”

Bij serie Vermist!

Joe Sinduhije (22) speelt Kenneth in de spannende online serie Vermist! De eerste afleveringen staan inmiddels online. Joe: “Het is leuk om de comments te lezen. De kijkers vinden het allemaal veel te kort, dus dat is een fucking groot compliment!”

Inmiddels is hij alweer druk met de opnames van SpangaS, maar gelukkig mogen we hem een paar vragen stellen over Vermist!  


Kun je iets vertellen over Vermist!?

“Het gaat over een jongen, die op een avond na het stappen, ja, vermist raakt. De titel verraadt het al, haha. De politie lijkt niet zoveel moeite te doen om hem te vinden en daarom gaan zijn vrienden zelf op zoek.”


Wat is Kenneth voor iemand?

“Kenneth is een lieve zorgzame jongen. Hij valt op jongens en is op zoek naar liefde. Hij is degene die zijn huisgenoten verbindt. Die liggen elkaar helemaal niet, want Mette is heel naïef en perfectionistisch en Dionne geeft geen shit! Kenneth was de persoon die hen samenbracht en nu hij weg is moeten zij juist samenwerken om hem te vinden. 

Toen ik die auditie deed las ik wat voor jongen Kenneth was en ik had het extreem groot en uitbundig gespeeld. Het was namelijk de eerste scène, waarin hij dronken was en dus geen remmen had. Regisseur Timo (Ottevanger, red.) vond het blijkbaar goed, want ik kreeg de rol. Maar later op de set vroeg hij of ik het wat kleiner kon maken. Heel veel kleiner, haha. Want dat was Kenneth niet. Je ziet niet op het eerste gezicht dat hij op jongens valt, Kenneth is gewoon een jongen die toevallig ook gay is.”


Hoe vond je het om een gay jongen te spelen?

“Best wel lastig. Het spelen zelf niet, maar de zoenscène vond ik wel even moeilijk. Ik bedoel ik heb dat nog nooit gedaan, en iedereen gaat het zien. Natuurlijk was ik ook wel bang voor de reacties. Of ja, niet echt bang, maar ik was wel heel benieuwd hoe mensen zouden reageren en of ze het zouden begrijpen. Ik kom uit een omgeving waar het niet altijd geaccepteerd wordt, dus dat is wel spannend. Maar ik kon me er wel overheen zetten. Ik ben een acteur, ik speel iemand, het is gewoon een rol.”


Joe Sinduhije als Kenneth in Vermist!


Hoe was het op de set?

“Superleuk! Het was alleen veel te kort. Ik heb niet heel veel draaidagen gehad, maar de dagen die ik had heb ik echt een toptijd gehad! Vooral bij de scènes in het bos. Het was echt super koud, regen, wind, alles. Ik moest spelen dat ik dood was en het was niet te doen. Maar het maakte me niet uit dat ik op die natte, koude grond moest liggen, omdat ik met leuke mensen was. Bij sommige scènes is het wel belangrijk om gefocust te zijn om in moeilijke emoties te komen. Maar daarna moet je er ook weer uit kunnen stappen, lol hebben en lachen. Daarom is een goede sfeer op de set heel belangrijk!”


Wat vind je van het eindresultaat?

“Heel tof! Je weet zelf niet echt wat je maakt als je aan het spelen bent. Je weet niet hoe het eruit komt te zien. Dan kijk je terug en dan zie je pas wat je hebt neergezet. Zeker met de muziek en de colorgrading, dat maakt het echt helemaal af. Ik vind het echt heel vet.”


Waarom moeten mensen Vermist! gaan kijken? 

“Het is spannend, meeslepend en je wil gewoon weten wat er met Kenneth is gebeurd!”


Is Vermist! echt gebaseerd op het verhaal van Orlando Boldewijn? In deze video legt de scenarioschrijver het uit: 3 vragen aan Manju Reijmer.

Lees ook de interviews met de andere acteurs:

Geschreven door Didi Koller