Jaspers geitenmelk-pancakes
Jaspers geitenmelk-pancakes
- 1 minuut leestijd
Pak je sloof, koksmuts en onderstaand recept erbij en word betoverd door het beste wat een geit te bieden heeft.
Jaspers geitenmelk-pancakes
Ben jij ook zo benieuwd hoe de pancakes van Jasper
smaken die hij in Wijngaarden heeft gemaakt? Hier zijn speciale recept:
Ingrediënten:
7 eieren
400 ml geitenmelk
300 gram pannenkoekenmeel
Een theelepel
bakpoeder
Een snufje zout
(Het lekkerst
als alles vers van de boerderijen afkomt!)
Bereiding:
Stap 1: Scheid
de eieren.
Stap 2: Klop de
eiwitten tot stijve witte pieken.
Stap 3: In een
andere kom: mix de eigelen met de melk.
Stap 4: Voeg dan
de bloem, het bakpoeder en het zout toe aan de eigelen
Stap 5: Vouw dan
voorzichtig het eiwit doorheen.
Stap 6: Verwarm
een klontje boter in een koekenpan en schep kleine hoopjes beslag in de
pan.
Stap 7: Laat
liggen tot er kleine belletjes bovenop vormen. En schep dan voorzichtig de
pancakes om.
Stap 8: Bak nog
goudbruin aan de andere kant.
Tip van de chef:
Serveer met
fruit en maple syrup. Maar als je alles gratis moet regelen en dus geen maple
syrup hebt, kijk dan of je ergens stroop kan fixen. Ook lekker met
gekarameliseerde appeltjes en karamelsiroop!
BON APPÉTIT!