Jasmine (13) loopt al modeshows in Parijs

Ze maakte vorige week haar debuut als model op de catwalk. “Ik heb stiekem van te voren wel even goed geoefend met op hakken lopen, hoor!”

Op de catwalk lopen in Parijs: jij droomt ervan. Maar de 13-jarige Jasmine Bolhuis uit Leiden flikt het nu al. Toch blijft ze er vrij nuchter onder. “Ik heb eigenlijk nooit gedacht: model, dat wil ik nou écht worden. Deze show kwam vrij onverwachts.”

De scholiere werd een half jaar geleden tijdens het shoppen in de H&M aangesproken door voormalig model Ismael Santana Vasquez. Hij is de oprichter en eigenaar van Known Model Management. “Ik was met m’n partner aan het shoppen, en zei tegen hem: dát meisje moet ik hebben. Gelukkig klikte het, ook met haar ouders. Een goede band opbouwen vind ik heel belangrijk.”

Foto 1

Vorige week liep ze haar eerste modeshow, van de Nederlandse designer Jef Montes. “Hij wilde haar heel graag hebben”, zegt Ismael. “Normaal gesproken laat ik de meisjes pas vanaf zestien jaar shows lopen. Maar Jasmine is een uitzondering. Ze heeft alles: een goed lichaam en de perfecte lengte. Vooral dat laatste hebben de meeste meisjes van die leeftijd niet.”

De scholiere had nooit verwacht dat ze zó snel op de catwalk zou staan, en dan ook nog eens in Parijs. “De herfstvakantie verliep dan ook ietsjes anders dan gedacht”, lacht Jasmine. “Maar het was heel bijzonder. Ik was de allerjongste die daar rondliep, maar ik voelde me meteen thuis. Iedereen was super aardig.”

Foto 2

Jasmine en Ismael spreken nu eens in de twee maanden samen af. “We oefenen een beetje met lopen en poseren. Hij zei laatst dat ik wel wat bozer mocht kijken op foto’s, daar moest ik wel om lachen. Maar we spreken niet te vaak af, want ik wil ook gewoon mijn vwo afmaken.”

Wat Ismael betreft, is dat ook helemaal prima. “Ze moet niet meteen té veel aandacht krijgen, want dan raken mensen op haar uitgekeken. Die modewereld is een gek spelletje. En ze moet natuurlijk geen sterallures krijgen hè! We doen het rustig aan.”

Met de toekomst is Jasmine nog niet echt bezig. “Ik zie wel hoe het allemaal loopt. In de modewereld verandert alles zo snel: het ene moment willen ze je hebben, het andere moment niet. En ik hou er ook wel rekening mee dat ik misschien te lang word. Ik ben nu al 1.81 meter en word misschien nog wel een paar centimeter langer.”