Jana | JZHMZ

45:04
Gezien
800
Bij aflevering In de ban van schoonheid

Permanent en extreem

Af en toe moeder natuur een beetje helpen moet kunnen toch? Zij is al zo druk. Maar sommigen van ons gaan er dan echt vól voor. Zo ook Jana. Zij was fillerverslaafd. En vooral het idee dat je niet meer terug kan geeft haar een kick. 

Naam: Jana
Leeftijd: 49
Woont in: Amersfoort
Beroep: Medewerker customer relations

Permanente fillers
Bil-implantaten, borstvergroting, geslachtsoperatie, oogoperatie en ga zo maar door. Jana wilde het en nam het, maar ging ver, érg ver. Haar lippen waren zo groot en gevoelloos dat ze moeilijk kon praten en koffiedrinken ging ook niet meer zonder te knoeien. Na de herstelwerkzaamheden heeft ze gelukkig geen rietjes meer nodig om te drinken en kan ze dat weer normaal.

Kunstwerk
Het begon allemaal toen Jana’s ex een borstvergroting had ondergaan en haar lippen had laten opvullen. Zij wilde dit ook, maar dan meer! In 2010 kwam Jana uit de kast en wilde ze in transitie. Haar "ik wil vrouw worden" werd al snel "ik wil meer en zie mijzelf als kunst." En de ene naar de andere operatie werd ingepland. 

‘Ik wilde méér’
Haar lippen, dat was haar ding. Voller en groter moesten ze. Ondanks de pijn. En gelijk ook permanent. Haar omgeving was het er niet echt mee eens en haar bankboekje ook niet. Maar dit was haar ding. De fillers die zij heeft worden niet meer gebruikt. En op de website van de arts staat nu dat ze het zelfs afraden. 

Lees ook: Summer. Ze is negen jaar en nú al een supermodel.

Lees ook: Mandy. Uren per dag met haar uiterlijk bezig, maar vindt zichzelf nooit mooi genoeg.


Meer Je Zal Het Maar Zijn!