28-03

Jan Kooijman en Ish Ait Hamou dansen de wereld over

Het programma Dance Around the World, eerder onderdeel van 3Lab, krijgt een vervolg! Een echte must voor de Jan Kooijman- of dansliefhebber.

In het seizoen, dat bestaat uit zes afleveringen, gaan vrienden Jan Kooijman en Ish Ait Hamou op zoek naar typische culturele dansen van verschillende landen over de wereld. Zo reizen de dansers af naar Thailand, Oekraïne, Peru, Columbia, Ierland en Jordanië.

Jan is erg enthousiast over het programma dat hij mag presenteren samen met zijn vriend Ish. Hij zegt: "Ish en ik zijn al jaren goed bevriend. Het idee van het programma is heel eenvoudig, wat gebeurt er als twee goede vrienden worden ondergedompeld in een onbekende cultuur en proberen de bijhorende dansstijl eigen te maken. Zonder oefening, zonder voorbereiding. We wisten vooraf niet waar we naartoe gingen, dus eenmaal aangekomen moesten we de cultuur en de mensen echt leren kennen, om zo hun dansstijl proberen aan te leren."

Dans verbindt mensen en culturen. Ish heeft dit dan ook tijdens de verschillende reizen ervaren: "Het is zo bijzonder om door middel van een dans dichter bij een bepaalde cultuur te komen en die ook op deze manier te leren kennen. Communicatie was soms een barrière maar door de gezamenlijke passie voor dans spraken we dezelfde taal. Dans verbindt."

Klinkt goed niet? De eerste uitzending van Dance Around the World zal plaatsvinden op maandag 19 februari om 21:25 uur op NPO 3. Ga jij kijken? Wij in ieder geval wel!