29-06
muziek

(Inter)nationale faam in nieuw seizoen Ali B op Volle Toeren

Vanaf woensdag 2 november presenteert Ali B een nieuw seizoen Ali B op Volle Toeren en brengt hij de muzikale integratie tot 'the next level'.

Ali strikte voor dit seizoen bijzondere artiesten van (inter)nationale faam! Onder anderen Johnny Logan, Herman van Veen, Boudewijn de Groot, Lee Towers en Ruth Jacott stappen uit hun comfortzone en duiken in de wereld van de rap. Tegelijkertijd openen zij letterlijk hun deuren voor een nieuwe generatie muzikanten. 

Ook Ten Sharp, Trafassi en Mathilde Santing gaan dit seizoen de uitdaging aan rapnummers naar hun persoonlijke stijl te transformeren. Voelen ze zich thuis bij de jonge muziekgarde en wat kunnen ze de huidige generatie leren? Aan rappers Stepherd & Skinto, Cho, Diggy Dex, Sevn Alias, Aisha, Jebroer en Digitzz de eer om samen met Ali B en producer Brownie Dutch de successen van toen te laten herleven in hiphop-stijl. 

Ali B neemt Lee Towers en het rappersduo Stepherd & Skinto mee naar een vakantiehuisje voor een echt schrijverskamp. Trafassi laat straatrapper Sevn Alias de wasserette zien waar hij ooit de videoclip voor ''Wasmasjien'' schoot en rapper Cho belandt in de Zaanse Schans tussen molens en klompen. Hier geeft Ten Sharp-zanger Marcel Kapteijn tegenwoordig demonstraties klompen maken. Maar uiteindelijk draait het allemaal om het muzikale eindresultaat. Zijn de artiesten en rappers blij met de versie van de ander of houden ze toch vast aan het origineel? 


Ali B op Volle Toeren: vanaf 2 november, iedere woensdag om 21.15 uur bij AVROTROS op NPO 3