In je bikini op het Binnenhof

Een balletje slaan op de Dam, of in je bikini op de hofvijver staan. Het WK Beachvolleybal is in volle gang, tjjd voor een bezoek aan de speelsteden.

Op vier plekken in het land wordt gestreden om de wereld titel bij het WK Beachvolleybal. De temperatuur sluit inmiddels aan bij het evenement. Op welke plekken is het zand neergelegd?

De Hofvijver in Den Haag
De Haag is het kloppend hart van het WK. Speciaal voor het WK is op de Hofvijver een drijvend stadion gebouwd. Hierdoor heeft Mark Rutte vanuit zijn werkkamer zicht op het stadion waar ook de finale plaatsvindt. Het stadion is met plek voor 5500 toeschouwers het grootste stadion van het WK.

fb denhaag

De Dam in Amsterdam
Als Nederland een WK organiseert mag Amsterdam als speelstad niet ontbreken natuurlijk. In het hart van de stad is meer dan 200 m3 zand gestort zodat op De Dam gespeeld kan worden.

SS Rotterdam
Spelers en begeleiders hoeven niet ver te reizen van hun hotel naar het stadion. Het schip de SS Rotterdam is het decor voor de wedstrijden, maar direct ook thuishaven van een aantal teams.

fb rotterdam

Marktplein in Apeldoorn
Vanuit de kroeg het zand op. Het kan in Apeldoorn. Op het Marktplein is het zand voor het stadhuis gestort. 2000 toeschouwers kunnen hier de prestaties in het zand bekijken.

Wie komen er vandaag in actie?