25-09

RISKY RIVERS #1.4 | "Ik vind het zielig al die klerezooi hier"

Twee topsporters die hun leven wagen in een klein plastic bootje. Waarom?

Met topzwemster Inge de Bruijn als buddy stapt Evgeniy Levchenko (aka Lev) met een gerust hart de kano in. Dit moet goedkomen. Toch? Samen moeten zij de Balanac-rivier in de Filipijnen temmen. Laatste opmerking van de gids? Als je in gevaar bent, sluit je ogen en ‘be strong’. Oké... En GO!

Dag 1 - Santa Catalina
Dat we hier met groentjes te maken hebben wordt al snel duidelijk. Inge gaat aan de verkeerde kant van de boot zitten en Lev laat nog even weten dat hij geen topzwemmer is, als dit maar goed gaat.

Lev springt in de rivier om zijn dame in nood te redden. Inge moet even bijkomen van deze gevaarlijke reddingspoging. "De Efteling is er niks bij."

Einde van dag één. De twee zijn hun kano nog niet uit of zij krijgen wéér met vocht te maken. Maar deze keer met 40% alcohol. Wat is dat toch met zuipen tijdens Risky Rivers?

Dag 2: Barangay Munting Abling – Laguna Lake
Met een (klein) kegeltje stappen Lev en Inge weer in het bootje. Dat voor dit stuk van de reis vervangen is voor een nóg kleiner model. Speciaal voor dit stuk komt er een gids mee. Zijn benen staan vol met littekens. Je moet dit stuk namelijk vaak uit de boot om te duwen. Oh ja, en een been breken is niet uitgesloten. Fijn. Doen we.

Dag 3: Talim Island – Manilla
Lev en Inge bezoeken Hospicio De San José, een opvang voor wezen en verlaten kinderen. Wanneer de blonde schone binnenkomt vliegen de kleintjes op haar af. Lev weet het zeker: Inge is een top mama!

Dag 4: Manilla – Baseco
De reis eindigt in de Basco sloppenwijk. Hier worden Lev en Inge begroet door niet alleen de bevolking, maar ook een enorme plasticsoep. Inge wordt er niet goed van. "Het ruikt hier naar rotte eieren, kots en poep." Conclusie: de Filipijnen zijn prachtig, maar er is een heleboel viezigheid die je niet in de reisgidsen ziet.


Risky Rivers maandag om 20.25 bij BNNVARA op NPO 3!