Hunted - vanaf 17 oktober!

Schermafbeelding 2018 10 08 om 13.29.36 carousel medium 1538998244
51:24
Gezien
52317
Bij aflevering Hunted

Kun je zomaar verdwijnen? In het nieuwe én spannende TV-programma Hunted moeten twaalf Nederlanders 21 dagen lang uit handen blijven van een team van professionele opsporingsexperts.

De ‘hunters’ hebben ervaring bij politie, defensie en in de private sector. Onder leiding van oud recherchechef Sander Schaepman jaagt het hoofdkwartier op de ‘voortvluchtigen’. Hunted is een spannend sociaal experiment en speelt in op de discussie over privacy. Wat telt zwaarder: veiligheid of vrijheid? Vanaf maandag 17 oktober wekelijks om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 3. 

Sociaal experiment 

Het hoofdkwartier stuurt drie hunterteams aan die dwars door Nederland elk spoor volgen van de voortvluchtigen. Doodgewone burgers gaan deze uitdaging aan. Vier individuen en vier duo’s, waaronder het jonge enthousiaste stel Richard en Ezme, de 56-jarige Frank Smit en Kubilay uit Vaassen. Ook Lenny Keylard (ex-The Voice finalist), en broer en zus Ike en Babette doen mee aan Hunted. 

Deelnemer Ike: "Vanaf het moment dat het experiment begint, voel je direct dat je niemand kan vertrouwen. Je weet dat de hunters niet overal kunnen zijn, maar je weet niet waar ze zijn, wie ze zijn en of ze enig idee hebben waar jij uithangt." Bekijk hier alle deelnemers.

Hunted is een spannende klopjacht, hoe blijf je uit handen van een opsporingsdienst? Hoofd rechercheteam Sander Schaepman licht toe: "Om niet gepakt te worden is discipline nodig. Hoe verplaats je je? Waar verblijf je? Maar ook: lukt het om drie weken lang geen contact te zoeken met familie en vrienden? Elke vorm van contact is een aanknopingspunt om gepakt te worden. Ieder telefoontje, telkens als je geld pint, elke keer als je met je auto over de snelweg rijdt. De deelnemers proberen ons te slim af te zijn, maar wij hebben de kennis en middelen om ze op te sporen. Waar je ook bent, wie je ook bent. 21 dagen lang, 24 uur per dag.” De hunters maken tijdens hun zoektocht niet alleen gebruik van alle moderne middelen om iemand op te sporen, ze ondervragen ook familie en vrienden van de voortvluchtigen en doen huiszoekingen.

Online vlucht

De 22-jarige Sven en 22-jarige Anouk zijn sinds drieënhalve maand een stel en gaan de ultieme relatietest aan: samen op de vlucht! De twee tortelduifjes zijn van plan om in een hartjesvorm door Nederland te reizen. Kunnen ze ongezien hun route afmaken? Volg ze hier.