Wie werken er op het hoofdkwartier van Hunted?

Bij serie Hunted

Vanuit het centrale hoofdkwartier jaagt een team van ervaren topspecialisten onder leiding van oud-recherchechef Sander Schaepman op de voortvluchtigen. Wie is wie en wat is hun achtergrond?

HQ Chef
Naam: Sander Schaepman
Achtergrond: Sander is ruim 25 jaar werkzaam geweest als commissaris van de politie. Hij werd als hoofd van rechercheafdelingen en kernteams belast met opsporingen en observaties. Sinds 2008 heeft hij een eigen bureau als expert op het gebied van veiligheid en werkt hij als trainer.

HQ Operationeel leider
Naam: Marcel van de Ven
Achtergrond: Marcel is ruim 10 jaar werkzaam geweest bij de Unit Specialistische Operaties van de landelijke eenheid. In deze functie had hij werkzaamheden over de hele wereld. De operaties maakten deel uit van onderzoek in de strijd tegen georganiseerde criminaliteit. Daarna was Marcel operationeel leidinggevende van diverse specialistische rechercheafdelingen, zoals het observatieteam, forensische opsporing en zedenzaken. Tevens was hij politieonderhandelaar bij gijzelingen, afpersingen en ontvoeringen. Marcel heeft in die tijd gewerkt aan diverse, zeer spraakmakende onderzoeken op het gebied van liquidaties en ontvoeringen, allen gerelateerd aan zware, georganiseerde misdaad. Marcel is nu eigenaar van een particulier recherche- en beveiligingsbureau.

HQ Tactisch rechercheur
Naam: Tessa Veenis
Achtergrond: Tessa heeft 10 jaar bij de politie gewerkt. Ze startte als zij-instromer en volgde de master Recherchekunde aan de Politieacademie. Hierna is ze werkzaam geweest binnen verschillende rechercheafdelingen, waarvan vijf jaar bij de Regionale Recherche. Daar hield ze zich bezig met grootschalige onderzoeken en de aanpak van georganiseerde criminaliteit. Tot juli 2018 had ze samen met tactisch rechercheur Joris Knol een eigen recherchebureau. Sindsdien is Tessa weer werkzaam bij de politie Noord-Holland.

HQ Tactisch rechercheur
Naam: Joris Knol
Achtergrond: Joris heeft ruim 20 jaar bij de politie gewerkt. Na 10 jaar specialistische ondersteuning heeft hij de Leergang Recherchekunde gevolgd aan de Politieacademie. Hierna was hij werkzaam bij de Dienst Regionale Recherche, waar hij zich stortte op de aanpak van georganiseerde criminaliteit. Tot juli 2018 had hij samen met tactisch rechercheur Tessa Veenis een eigen recherchebureau. Sindsdien is Joris weer werkzaam bij de Dienst Regionale Recherche van de politie Noord-Holland.

HQ Tactisch rechercheur
Naam: Jeroen de Rijke
Achtergrond: Jeroen is 28 jaar werkzaam geweest bij de politie. Hij heeft uitgebreide ervaring in het werken met en voor landelijke specialistische rechercheafdelingen. Hij is specialist bij arrestatieteams en is getraind in special skills.  De afgelopen jaren stuurde hij afgeschermde undercover-operaties in binnen- en buitenland aan, gericht op zware, georganiseerde criminaliteit. Jeroen is veiligheidsexpert, trainer en coach en is eigenaar van een veiligheidsadviesbureau.

HQ Digitaal rechercheur
Naam: Thijs Bosschert
Achtergrond: Thijs is een expert op het gebied van digitale recherche, forensisch onderzoek en hacken. Momenteel werkt hij als freelancer, waarbij hij zijn kennis inzet om beveiliging te testen, bedrijven te helpen hun beveiliging te verbeteren en hackaanvallen te onderzoeken. Thijs maakt deel uit van verschillende hackerteams (o.a. Eindbazen, Hack.ERS en Jobless Hackers), waarmee hij wereldwijd op hoog niveau hackwedstrijden speelt. Zijn uitgebreide kennis past hij toe om de kandidaten van Hunted online op te sporen en zoveel mogelijk informatie van ze te achterhalen.

HQ Profiler
Naam: Jobien Berkouwer
Achtergrond: Jobien is juriste en voormalig hoofdinspecteur van de politie. Ze werkte 15 jaar bij de politie in Amsterdam en Twente, onder meer bij de recherche en de afdeling jeugd- en zedenzaken. Sinds 2011 is ze zelfstandig ondernemer en werkt ze als profiler voor particulieren en bedrijven. Hiermee helpt ze zaken als cyberstalking op te lossen. Ook werkt ze als gastdocent aan de Politieacademie en organiseert ze vernieuwend onderwijs voor leidinggevenden bij de politie. In 2016 verscheen Jobiens debuutthriller ‘Zomermeisjes’, die in 2018 onder de titel ‘Summer Girls’ ook in Duitsland werd uitgebracht. Ze werkt momenteel aan haar tweede boek, dat in 2019 zal verschijnen.

HQ TNO Specialist
Naam: Selmar Smit
Achtergrond: Selmar is werkzaam als onderzoeker en adviseur bij TNO. Hij werkt op het gebied van artificial intelligence-toepassingen bij defensie en politie. Aan de Vrije Universiteit Amsterdam promoveerde hij op het onderwerp Machine Learning. Als TNO-specialist houdt hij zich bezig met het ontwerpen van voorspelmodellen voor crimineel gedrag, maar ook met de praktische en ethische problemen die bij het daadwerkelijke gebruik van deze methoden komen kijken.

HQ Assistenten
Namen: Amber, Lucia en Marieke

HQ Digitaal-assistenten
Namen: Niels en Owain