Huiver mee met Halloween op NPO 3

Pompoentje aan de kant. Het echte werk gaat beginnen met echt enge films voor Halloween.

Alle chichés uit de kast in The Cabin in the Woods
Vijf jongeren gaan in een huisje in het bos zitten. En raad eens: daar is het niet pluis. Een niet heel origineel format, maar toch is het in dit geval anders, want niks is wat het lijkt in deze film. 
Vrijdag 30 oktober, 22.15 uur, NPO 3 

Verplichte ranzigheid in Warm Bodies
Komedie, horror en romantiek. Een wonderlijke combinatie! Hoe een versteend hart weer tot leven komt zie je in deze Walking Dead ontmoet Romeo en Julia. De film bevat suikerzoete romantiek en natuurlijk de verplichte ranzigheid.
Zaterdag 31 oktober, 20.55 uur, NPO 3 

De allerengste Masters of fear
105 filmmakers reageerden op de oproep om een plan in te dienen voor een horrorfilm met een lengte van vijf minuten. Drie jonge filmmakers kregen de kans om de engste film te maken. Een hartslagmeter bij het publiek registreert welke film het meeste schrik aanjaagt en bepaalt welke regisseur naar huis gaat met de Bebloede Hakbijl en gekroond wordt tot 'Master of Fear 2015'. 
Zaterdag 31 oktober, 22.40 uur, VPRO, NPO 3

Droogkomisch What We Do in the Shadows
Droogkomisch, inventief en af en toe nog verrassend bloederig. Hoe ga je een beetje normaal door het leven als vampier? Het lijkt voordelen te hebben, maar er kleven ook behoorlijk wat nadelen aan een bloederig bestaan. Een optocht van heerlijke griezelclichés. 
Zaterdag 31 oktober, 23.25 uur, NPO 3