Hondentrainingen

34:04
Gezien
1
Bij aflevering Hondentrainingen

Honden zijn net kinderen, en moeten opgevoed worden als je wil dat ze luisteren. Maar hoe doe je dat het beste?

Een bal halen, netjes blijven zitten, niet blaffen. Best wel prettig als je hond gehoorzaam is en je niet over straat trekt of wildvreemden bespringt. Eigenlijk zijn het net kinderen, dus moet je ze gewoon opvoeden.

In Nederland geven we kinderen al een flinke poos geen ferme tikken meer, en wie dat wel doet kan een bezoekje van de kinderbescherming verwachten. Waarom laten we het dan wel toe dat honden worden geschopt en geslagen onder het mom van training?

De Rambammers kregen er veel tips over binnen. Tijd dus om de wereld van hondentrainingen in de duiken om te kijken hoe de zaken ervoor staan.

Gewoon op z’n kop

De meeste mensen denken dat het het beste is om een hond een snoepje te geven als hij iets goed doet. Belonen dus! Maar een klap op zijn hoofd met een flesje vol kiezels doet ook wonderen.

Kiezels? Yes, kiezels. Lars en Gwen gingen undercover bij een hondenschool waar met de harde hand werd “opgevoed”. En anders doen een harde ruk aan de riem of een ferme schop onder de kont ook wonderen.

Schokkende beelden!

Letterlijk schokkend, want een elektrische halsband is nog steeds niet bij wet verboden. En als Fikkie een stroomstoot krijgt, is het niet meer dan eerlijk dat Lars het ook even ondergaat. Maar dan niet op volle sterkte natuurlijk.

En het zijn niet alleen huisdieren die zo worden getraind, maar ook politiehonden. Zelfs een politieagent die honden traint lijkt zich te beseffen dat het niet helemaal in de haak is wat ze doen.

Tijd voor kamervragen

Met dit soort beelden kun je dan natuurlijk maar één ding: naar de politiek. Dus vroegen we Marianne Thieme om een kijkje te nemen. Haar reactie? Tijd voor kamervragen!