Hoera! NOS op 3 wint grote prijs

NOS op 3 heeft de belangrijkste journalistieke prijs van het land, de Tegel, gewonnen voor een reportage over de Brusselse wijk Molenbeek.

Voor het verslag Bij ons #InMolenbeek woonde NOS op 3-journalist Mustafa Marghadi een maand in de probleemwijk Molenbeek. Deze wijk komt de laatste jaren vaak heel erg slecht in het nieuws. Zo woonden meer dan de helft van de aanslagplegers van de aanslagen in Parijs bij onder andere het Bataclan-theater in Molenbeek. De wijk wordt daarom gezien als een broeinest voor jihadisme. NOS op 3 ging in gesprek met de mensen in Molenbeek en probeer te zoeken waar de problemen en oplossingen liggen.

En dat is goed gelukt volgens de jury! Andere genomineerden waren het grote mensen NOS met 'Frontlijn Sirte', de Volkskrant met hun serie over Libië en het NRC met hun verzameling reportages over het faillissement van warenhuis V&D. De prijs werd uitgereikt door Dionne Stax, die vroeger bij NOS op 3 werkte. "Nou moet ik natuurlijk volledig objectief zijn. Maar ik kan niet anders zeggen dan dat ik best wel heel erg trots ben op mijn ouder clubje." En terecht Dionne! 

Check hieronder een mooie samenvatting van het project: