Hoe komt de topvoetballer zo strak in z’n kapsel?

Voetballers staan bekend om hun kunsten én hun kapsels.

Even een testje voetbalkennis: ooit gehoord van Hanni Hanna of Ahmed Alsanawi? Nee. Het zijn geen voetballers… Maar ze zijn wel heel nauw betrokken bij het spel. En dan vooral bij de spelers! Samen met andere elite haararchitecten zorgen zij ervoor dat de sterrenvoetballers iedere wedstrijd tiptop het veld op kunnen. Letterlijk. Voor. Iedere. Wedstrijd! Hoe werkt dat eigenlijk? 

Weet jij welk van deze kapsels bij welke voetballer hoort? Test je voetbalkennis met deze quiz!

Wereldkapsel
Het WK is en blijft één van de belangrijkste voetbaltoernooien. Iedere wedstrijd trekt miljoenen kijkers, en niemand is zich daar meer bewust van dan de mannen op het veld. Het is aan de ene kant de beste plek om voetballend te schitteren (in de hoop dat een topclub na het toernooi een mooi bedrag voor je neerlegt, wat met een leuk voorbereidingsritueel vast wel moet lukken). En aan de andere kant is het WK hét moment om eens keihard te influencen. Op het gebied van uiterlijk, welteverstaan. 

Ieder WK heeft zo zijn kapsel-influencers. Vroeger waren het David Beckham en Ronaldo (de Braziliaanse), en nu zijn het Neymar Jr. en Ronaldo (de Portugese). Opvallende kapsels die in een mum van tijd worde opgepikt door lifestyle-platformen. Vervolgens zijn deze kapsels overal op straat te zien. Want, wees maar eerlijk, jij herinnert je toch ook wel één of meerdere van deze kapsels

Bal-pruik-bewegen-voor-achteruit

Haararchitect

Een WK kan nooit goed zijn zonder sterke teams. Een team kan nooit goed zijn zonder sterke spelers. En spelers kunnen blijkbaar nooit goed zijn zonder een sterk kapsel. Maar naast al dat getrain, gereis en ge-persconferentie is er weinig tijd om de tondeuse erbij te pakken. Dus, wat nu? 

De Nederlandse international Gregory van der Wiel merkte dat zijn coupe tijdens het WK in Zuid-Afrika in 2010 toe was aan verfrissing. Maar zijn vaste kapper en tevens beste vriend Hanni Hanna zat in Nederland. Van der Wiel vloog hem daarom over en betaalde de haararchitect voor zijn diensten, alsmede zijn verblijf tijdens het verloop van het WK. Dure grap! Maar het kwam goed uit, want er waren meerdere teamgenoten van Van der Wiel die ook wel een knipbeurt konden gebruiken. 
ANP-57600152

Gareth Bale – 57600152 bron: DPA 

Hanni Hanna heeft sindsdien een enorme reputatie op kunnen bouwen in zowel de kappers- als de voetbalwereld. Een goede voorzet geven op het WK is niet aan hem besteed, maar de spelers er tiptop uit laten zien, kan hij als de beste.

En Hanni is niet de enige! De Engelse Ahmed Alsanawi knipt wereldtoppers als Paul Pogba, John Terry en Eden Hazzard. En Daniel Johnson knipt grootheden als Gareth Bale, Ashley Young en Mario Balotelli.

ANP-57701515

Mario Balotelli  - 57701515 bron: EPA

Het mooie van dit alles is dat deze kappers vaak gewoon een eigen zaak ergens in de grote stad hebben. Dus als je zelf een voetballerscoupe wil, moet je gewoon een afspraak maken. Het kost je alleen wel wat, maar dan kan je wel wekenlang de blits maken. Ook na het WK!

Weet jij welk van deze kapsels bij welke voetballer hoort? Test je voetbalkennis met deze quiz!