Hoe kap je een date af | FIRST DATES

Bij serie First Dates

Je zit op een date die je tótaal niet ziet zitten. Wat doe je dan? Zit je de date uit? Of kap je het zo snel mogelijk af? En hoe pak je dat dan aan? Wij vroegen het aan jullie. En geven jullie ook nog eens tips hoe je het voortaan het beste aanpakken!

1."Er komt geen volgende keer."

Esther Snellenburg

De date van Esther Snellenburg begreep niet helemaal de boodschap: "Ik heb ooit een date gehad die zo saai was, dat ik tijdens het eten maar met de serveersters ben gaan kletsen en na het eten een terras heb gezocht om daar vervolgens met de meiden die naast ons zaten te kletsen en lachen, want hij zei niets. Op het einde hoorde ik: "tot de volgende keer." Dus ik zei: "oh maar er komt echt geen volgende keer."

2."Ik zei dat ik gebeld werd om te werken."

Githa van den Broek

Githa van den Broek zal niet meer zo snel naar de bioscoop gaan op de eerste date: "Op de eerste date gingen wij naar de bioscoop. Ik vind dat sowieso al niet fijn, omdat je elkaar toch nauwelijks spreekt tijdens de film, maar daar dacht mijn date anders over… hij zat door de film keihard tegen mij te praten. Hierdoor werden alle mensen in de zaal boos. Ik zei dat hij stil moest zijn, maar zijn antwoord daarop was: "Hoe leren wij elkaar dan kennen?" Dit ging nog zo’n vijftien minuten door, waarna ik ben opgestaan en ben weggelopen. Hij vroeg of ik nog wat wilde drinken. Ik zei dat ik opeens gebeld was om te komen werken."

3."Ik zei dat ik gelijk naar huis wilde."

Romy Pechler

De Tinderdate van Romy Pechler pakte anders dan gedacht: "Ooit ging ik op date met een jongen, die een behoorlijk kak-gehalte had. En daar heb ik dus echt een hekel aan! Ik kon dit niet uit zijn Tinderprofiel opmaken helaas, anders was ik nooit met hem op date gegaan! Toen we aan het eten waren merkte ik dat we totaal niet op een level zaten. Hij was heel materialistisch en hechtte veel waarde aan status, terwijl het mij echt een worst zal wezen wat voor status je hebt. Hij was echt een beetje neerbuigend naar de serveersters toe wat ik totaal niet fijn vond en daar heb ik ook wel wat van gezegd. Dat kon hij gelukkig wel waarderen. Ik ben namelijk zelf ook serveerster geweest. Op een gegeven moment moest ik naar de wc en toen ik mijn broek naar beneden trok schrok ik mij dood! Ik was enorm doorgelekt! Maar dat ga je natuurlijk niet zeggen tegen je super high-class-kakker-date. Dus ik zei dat het eten mij verkeerd was gevallen en ik gelijk naar huis wilde. Dit kon hij wel begrijpen, alleen wou hij wel graag dat we 50/50 betaalde...geen vervolg date dus."

Maar hoe kan je een date nou het beste afkappen? Geen zorgen! Wij hebben hier drie tips voor jou hoe jij dit het beste kan doen!

Tip 1: Geen smoesjes, wees eerlijk tegen je date

Natuurlijk is het makkelijkst om een vriend of vriendin je te laten bellen met een noodgeval! Je hond is kwijt, je baas heeft gebeld, of je hebt een familiecrisis. Wees gewoon eerlijk en gooi die smoesjes overboord.

Tip 2: Geef geen valse hoop

Wees duidelijk tegen je date! Je date moet geen hoop krijgen dat er meer inzit dan dit afspraakje. Neem het ook niet té letterlijk! Want je date compleet de rug toekeren is ook niet echt netjes!

Tip 3: Breng het positief

Het feit dat het voor jullie geen match is, hoeft niet negatief te zijn. Dus boor je date niet compleet de grond in en sluit het alsnog positief af!

Dus, zit jij er helemaal doorheen? En heb je het punt bereikt waarop je het liefste wilt wegrennen? Houd dan het volgende in gedachte: wees altijd eerlijk, geef geen valse hoop en probeer het positief te brengen! En als deze tips uiteindelijk niet werken, kan je altijd nog het hazenpad kiezen. ;)

Meer van dit soort lijstjes?

Lees hier de Meest #awkward-dates | First Dates

Lees hier de Top 5 meest awkward dates van de First Dates fans

Lees hier de grootste #AFKNAPPERS | First Dates


Kijk First Dates NL, elke werkdag om 19:25 op NPO 3!