Hoe gaat het nu met de 30 km-zone in Den Haag?

46:45
Gezien
7
Bij aflevering Van peuken op straat tot de kinderboerderij in Bakkum

Het GREAT-team ging op missie om 30 km-zones weer veilig te maken, waaronder in Den Haag, op de Hoefkade. Hoe is het nu gesteld met de veiligheid in deze straat?

In Make Holland Great Again ging het GREAT-team naar verschillende onveilige 30 km-zones in Nederland om de maximumsnelheid duidelijk te maken. Eén van die zones bevindt zich op de Hoefkade in Den Haag. Aan deze straat ligt een basisschool, waardoor er veel kinderen oversteken. Toch rijden veel auto’s nog veel te hard. 

Het GREAT-team plakte een levensgrote sticker van Sahil in zijn kinderjaren op de straat, en liet een klas vol kinderen jureren of auto’s te hard reden. Hebben deze acties automobilisten wakker geschud? Hoe is het nu gesteld met de veiligheid in deze 30 km-zone in Den Haag? Het GREAT-team ging langs bij de buurtbewoners.


De buurtbewoners hebben gesproken: hoewel het goed is dat er aandacht wordt besteed aan de veiligheid in de straat, is deze soms nog steeds net een racebaan. Volgens een buurtbewoner is de volgende stap nu aan de gemeente, en natuurlijk aan de automobilisten: “Rij bewust op Hoefkade!”