Hoe doe ik mee aan #BennieGek?

Bij serie Spot On

Vandaag starten we met de #BennieGek campagne, waarbij we aandacht vragen voor depressie onder jongeren met een biculturele achtergrond.

Volgens onderzoek van onder andere het CBS hebben Nederlanders met een niet-westerse achtergrond vaker last van een depressie dan Nederlanders met een westerse achtergrond. Bovendien wordt er in gemeenschappen met een niet-westerse achtergrond anders tegen depressie aangekeken, waardoor iemand met een depressie al snel wordt gezien als ‘gek’. 

Het taboe moet daarom kapot. Het is tijd voor actie. 

Wij hopen dit taboe te doorbreken met onze actie #BennieGek om zo meer bewustwording te creëren en depressie als een ziekte te gaan erkennen in deze gemeenschappen. Emotionele problemen worden in veel culturen gezien als een sociale of morele kwestie, niet iets waarvoor je hulp kan vragen bij een arts. In het Turks en Berbers is er niet eens een woord voor depressie! Het is daarom hoog tijd dat er iets gebeurt.

#BennieGek

De komende twee weken zal er op Yo Mo! aandacht worden besteed aan dit onderwerp door middel van de hashtag #BennieGek. Wij hopen hierdoor meer bewustwording te creëren over dit onderwerp.

En jij kunt ons hier bij helpen! 

Verspreid de hashtag #BennieGek op jouw social kanalen. Laat zien dat je de actie steunt en gebruik #BennieGek.

Wil je graag meer lezen over dit onderwerp? We hebben een informatief artikel geschreven over depressie onder jongeren met een biculturele achtergrond

#BennieGek is een onderdeel van de #trueselfie weken op NPO 3.