31-10
serie

Hiphop NL

In de deze docu duiken we in 30 jaar Nederlandse hiphop geschiedenis!

Boef, Lil’ Kleine, Ronnie Flex en ga zo maar door, ze behalen miljoenen Youtube-views en ze zijn niet meer weg te denken uit je Spotifylijst. Hiphop, het is inmiddels uitgegroeid tot grootste muziekgenre in ons kikkerlandje. Maar hoe is het allemaal begonnen en hoe is hiphop hier zo gigantisch populair geworden?

Rajko Disseldorp interviewde voor Het Parool vrijwel iedere Nederlandse rapper en schreef het boek Hiphop in Nederland. Het afgelopen jaar is hij in de geschiedenis van de hiphop gedoken om een documentaire te maken van dertig jaar hiphop in Nederland. In 4 afleveringen neem hij je mee in de historie van hiphop aan de hand van Spotify, cd’s, bandjes en platen.

Welke rappers doen mee?

In de eerste aflevering vertelt Ronnie Flex over zijn eerste rapalbum en het hebben van money. In aflevering twee is Hef aan het woord over straatrappers en zijn wietverslaving. Def P heeft het in de derde aflevering over rappen in het Nederlands en hoe je vakkundig Lowlands kan slopen. Als laatste doet Tony Scott een boekje open over Hiphop in de 80’s en zijn werk in de seksshop.

Naast de eerdergenoemde idolen, komen ook de belangrijkste rappers van dit moment aan het woord over de hiphop van toen en nu! Tipje van de sluier: denk aan Sevn Alias, Leafs, Adje, Winne en Jonna Fraser.

3e0b4ea3-ce59-4187-9f6b-b5b78cd21240


Hiphop NL vanaf 10 oktober iedere woensdag om 15:00 uur bij KRO NCRV op NPO 3.