De moderne relatie | First Dates

Bij serie First Dates

Scharrels, kwarrels, eventuela’s; we worden tegenwoordig doodgegooid met allemaal van dit soort termen. Verwarrend? Dat vonden wij ook. Daarom hebben we het een en ander voor je op een rijtje gezet. En een beetje voor onszelf natuurlijk. Klaar voor? Komt ie:

Onenightstand 

Na jouw vierde shot tequila in de kroeg met Jordi/Consuela (streep door wat niet van toepassing is) is het zo gezellig dat je spontaan besluit om je kamer te airbnb’en. Met je nieuwste aanwinst fiets je naar huis, ontwijkt nog net dat fietspaaltje en maakt je klaar voor een wilde nacht. Er worden hoogstwaarschijnlijk geen nummers uitgewisseld en geen vervolgafspraken gemaakt. Samen ontbijten is optioneel, maar absoluut geen vereiste.  

Twarrel 

Twarrel staat voor een ‘twijfelachtige scharrel’. Ofwel het voorstadium van de scharrel. Er wordt geappt, er wordt sporadisch gelogeerd. Maar of er meer in zit, dat moet nog blijken. Stiekem kijk je toch iets vaker op je telefoon of je al een appje/snapchat/insta dm hebt ontvangen van je nieuwste aanwinst. Een spannende, maar best onzekere fase.  

Scharrel 

Volgens het woordenboek; iemand waarmee je geen serieuze relatie hebt. Een gevalletje niet de lasten, maar wel de lusten dus. Klinkt perfect, toch? Zin om een ordinair potje te rampetampen, maar niet om de volgende dag de vieze onderbroeken te wassen? Get yourself a scharrel! Sidenote: het kan zomaar 180 graden draaien wanneer er gevoelens bij komen kijken. We hebben je gewaarschuwd. 

Kwarrel 

Het gevolg van de bovengenoemde sidenote, de kwaliteitsscharrel. Want eigenlijk is het hartstikke gezellig. Er wordt nog meer geappt, nog meer gelogeerd. Heb je al je eigen tandenborstel in de badkamer liggen? 

Eventuela 

Shit is getting real over here! Die rupsen in je maag ontpoppen zich langzaam tot vlinders. Misschien is verkering hebben met Jordi/Consuela zo gek nog niet. En het idee dat ze nog beschikbaar zijn om hun tong in andermans keel te steken staat jou totaal niet aan.  

Prela 

De ‘steken wij onze tongen nog in andermans keel-kwestie’ is opgelost. Jullie zijn namelijk exclusief! En daarbij ook gelijk bij de volgende fase aangekomen, namelijk ‘de prela’. Zweethandjes, geen eetlust en alle andere clichés, ze zijn gewoon hartstikke waar. Je begint verliefd te worden.  

Rela 

Verander je Facebookstatus en bel je ouders dat ze zich niet langer meer zorgen hoeven te maken, je hebt namelijk officieel een relatie! Confetti! Slingers! Taart! 

Zo. Is het allemaal wat duidelijker geworden? Dan kan het date avontuur beginnen!  

P.s. Heb je je roze bril afgezet en heeft jouw vlam een morning breath waar je nog steeds niet aan kan wennen? Dan hebben we hier nog vijf tips om het uit te maken.


First Dates (UK) – iedere werkdag: 19:25 bij BNNVARA op NPO 3