Het weekend van Charlotte van PowNed

Charlotte Pieters is het talent van Omroepvereniging PowNed. Dagelijks reist ze stad en land af met de beruchte roze microfoon op zak.

Je kent haar als de goedlachse reporter die in Den Haag politici ondervraagt, in probleemwijkenjos charlotte II misstanden aan de kaak stelt onder een regen van bakstenen en in Amsterdam met de totale wappies van de stadsnomaden babbelt. Maar vandaag begint het weekend dus vraagt NPO 3 zich af: hoe viert Charlotte het weekend?

TGIF! Wat ga jij doen?
Dit weekend blijkt eigenlijk een beetje een domper te zijn. Charlotte heeft weekenddienst, wat betekent dat ze ieder moment een bericht kan krijgen dat ze op stap moet voor een reportage. "Tijdens zo'n dienst moet je vooral het hele weekend nuchter blijven, wat stiekem nooit gebeurt." #knipoog. Er kan ieder moment ergens de pleuris uitbreken en daar moet PowNed fris, fruitig en vlijmscherp vooraan staan. Het liefst duikt ze vrijdagavond de kroeg in voor een aantal Sambuca's met ijs. "Heel veel mensen vinden het een heel vies drankje, maar ik vind het lekker. Ik kan er niets anders van maken." Zo is het maar net.

Charlotte pieters van omroep pownedZe geeft een prachtige weekendtip: ga hardlopen om je schuldkater weg te werken. Schuldkater, qu'est ce-que ça (dat zeggen Fransen als ze willen weten wat iets is)? Dat is het gevoel wat je hebt als je teveel geld hebt uitgegeven in de kroeg, aan een avond die best wel 'medium' was. Lol. Tot rust komen doet ze het liefst in de boksring, maar het weekend staat vooral in het teken van vrienden zien. "In de kroeg doe ik graag als laatst de lichten uit, maar op het kantoor net zo goed."

Word je vaak herkend met uitgaan?
Dat valt volgens Charlotte allemaal wel mee, al gebeurt het buiten de stad iets meer. Dan zeggen mensen (Charlotte probeert een boerin na te doen): 'hee jij bent toch dat meisje van PowNed, mag ik een selfie met jou'. Ze krijgt op straat ook weleens de mening van mensen over PowNed naar haar hoofd gesmeten - k*tomroep, of nog minder complimenteuze dingen. Dat doet haar niet zoveel, maar ze gaat toch de discussie aan met mensen die niet zulke fans zijn. Ze probeert dan duidelijk te maken dat er ook iets bestaat als 'satire' en dat je niet alles zo serieus hoeft te nemen. Alhoewel mensen toch "negen van de tien keer bij hun standpunt blijven". 

Zit je dit weekend nog achter de buis?
"Sinds ik bij PowNed werk heb ik eigenlijk geen tijd om uitgebreid voor de tv te liggen." Serieus? "Ja, omdat ik altijd heel laat thuis ben." Uiteraard kijkt ze nieuws en achtergrondvideo's om op de hoogte te blijven, maar dat is allemaal op de telefoon. Maar als het even kan kijkt Charlotte naar Zondag met Lubach, RamBam en Expeditie Robinson. "Dat zijn gewoon topprogramma's." Haar laatste echte tv-crush was echter GTST, "want dat kijkt zo lekker weg". Ieder zijn ding, zullen we dan maar zeggen.

Dit was de NPO DrieMiBo. Fijn weekend, en geen dingen doen die wij ook niet zouden doen. Joe!


De PowNews Flits! is iedere werkdag rond 23:00 op NPO 3 of ga naar PowNed.tv