Het Weekend in met Eva Koreman

Ze is de rijzende ster van 3FM en vanaf aanstaande maandag is Eva Koreman wekelijks te zien op NPO 3 in Jules Unlimited.

Het populair-wetenschappelijke programma Jules Unlimited groeide uit tot absolute cultstatus, dus de herlancering ervan zorgde voor veel blije reacties in het land. De opnames zitten erop dus nu is het wachten wat het Nederlandse volk ervan vindt. Hoog tijd om eens met Eva Koreman te kwebbelen!

First things first, wat doe jij dit weekend?
Daar vraag je nogal wat! Op vrijdag en zaterdag valt ze in voor Giel op 3FM en zaterdag en zondag maakt ze tussen twaalf en twee haar eigen show. Op zondag heeft ze nog een babyshower en een dinertje. Het grote ontspannen laat op zich wachten tot maandag. Deze vrije dag wordt zondagavond meestal ingeluid met "een beetje dronken worden" en dan uitslapen en pas om twee uur buiten de deur ontbijten. "Of de hele dag met je hand in je broek op de bank liggen omdat het regent. Filmpje kijken. Boekie lezen. Je kan me ergens neerzetten en ik heb het uitstekend naar mijn zin."

chrisreighelt7-2

Deze maandag is wel anders omdat Eva met haar collega's de eerste aflevering van Jules Unlimited in een cafe gaat kijken. Voor het eerst in twaalf jaar is het programma weer op de buis. En dat is toch best wel even spannend, maar dat doet voor Eva niet af aan het plezier. "Ik heb er best wel een tijd hard aan gewerkt, dan is het gewoon ook wel eens een keertje lekker om een beetje resultaat te zien." En zo is het maar net. 

Mag je al vertellen wat je met Jules Unlimited gaat doen?
Dat mag ze zeker. We gaan Eva onder andere onderhoud zien plegen aan de mega-telefoonmast in Lopik, zien rondbanjeren bij de grootste groene batterij van Europa in Zwitserland en door sneeuw begraven zien worden bij lawine-onderzoek. Dat vond Eva niet alleen koud en oncomfortabel, "het vergt ook wat van je geest om rustig te blijven". Ondanks dat ze wist dat de onderzoekers haar "niet zouden laten doodgaan, ga je toch denken 'wat als ze dat wel doen'". 

chrisreighelt6-2

Dat was overigens nog niets in vergelijking bij de doodsangsten die ze uitstond tijdens het high linen: op 80 meter hoogte tussen twee hoogoventorens op een 3 centimeter dik en 35 meter lange kabel balanceren. Dat maakte zulke heftige krachten in Eva los dat ze voor het eerst in haar leven flauwviel. "Mijn lijf en kop hadden zoiets van 'naaah laten we dit gedeelte van je leven maar even overslaan want dit slaat nergens op'." Gelukkig zat ze veilig vastgemaakt en hield ze niets aan deze strapatsen over. 

Is het spannend om Jules te herstarten?
Eva zegt dat ze het überhaupt al spannend vindt om haarzelf terug te zien - "hoogst onprettig". De haast "mythische status" die Jules Unlimited heeft gekregen is een extra laagje druk, maar "gelukkig is iedereen blij dat het terug is en ik vind het geweldig om te doen!". Er was zelfs een heuse borrel met de oude Jules Unlimited-presentatoren zoals Menno Bentveld - "dat is een natuurlijk superster". Eva heeft ook veel plezier met haar collega-presentatoren Maurice Lede en Jamie Trenité. De afleveringen maakten ze afzonderlijk van elkaar, maar ze delen wel veel met elkaar over hun avonturen en gaan maandagavond het tweede debuut van Jules samen kijken.

Is er nog iets wat je de mensen thuis wil meegeven?
"Uhmm, (korte pauze) hartstikke leuk als je maandag gaat kijken naar Jules Unlimited en vergeet niet te stemmen de vijftiende. En niet strategisch stemmen, daar heeft niemand wat aan!" Kijk, dat is nog eens advies waar je wat mee kunt!

 

MEER DRIEMIBO
Wat ga je doen, wat ga je drinken en vooral ook met wie? Elke week lees je in de DRIEMIBO hoe een presentator, DJ, YouTuber het weekend gaat vieren. Meer lezen? Dan zetten we alle DRIEMIBO's voor je op een rij