Pinkpop '17: hier praat iedereen over

Voor Pinkpop had iedereen het over Justin Bieber, wat zijn naderhand de grootste gespreksonderwerpen?

1) Knul grijpt kans rockster te zijn
"Kun jij drie akkoorden op een gitaar spelen?", roept Green Day-zanger Billy Joe Armstrong naar een jongen in het publiek. Dat kan hij wel, roept de 11-jarige Giel terug. Hopsa! Daar staat hij dan ineens! De kans om de main stage van Pinkpop te rocken laat hij niet aan zich voorbijgaan. Hij staat lekker te rammen op de gitaar en gooit er ook nog een paar 24-karaats rockster jumps uit!

2) Martin Garrix speelt gitaar
Hoe schrijft Martin Garrix zijn muziek? Dat is een vraag die veel jonge DJ's zich stellen. Wat blijkt? Hij zit thuis gewoon lekker wat te pielen op zijn akoestische gitaar. Hij vertelt 3voor12hoe hij te werk gaat vlak voor hij de set speelde die een van de hoogtepunten van het festival werd.

]


3) Justin Bieber is in 'Mangraaf'
Even voor de duidelijkheid: we gaan niet haten op J-Biebz, maar we mogen er wel om lachen. Want er was #ophef over het feit dat de Canadees überhaupt op Pinkpop in Landgraaf stond. Bieber zelf bleek echter geen flauw idee te hebben waar hij was. Sterker nog, hij leek zelfs nog nooit van de plek te hebben gehoord waar hij was. "In welke stad zijn we? Mangraaf? Het was anderhalf uur rijden vanuit Düsseldorf, en ik had er nog nooit van gehoord, in ieder geval. Wie komt er uit Mangraaf?" Zijn liefde voor het festival Pinkpop zelf bleek ook nogal mee te vallen. "Ik heb geen flauw idee waar ik ben. Is dit een festival? Oh, dat wist ik niet, ze vertelden me gewoon dat ik moest komen opdagen." Nja. Hij was er in ieder geval.