Het ultieme date stappenplan | First Dates

Bij serie First Dates

Daten is écht niet moeilijk en vooral héél erg leuk. Waarom leuk? Omdat je leert van iemand anders, zonder gêne kan flirten én bovendien fouten mag maken. Want al is het kut, je ziet elkaar toch nooit meer. Ik ga je leren hoé jij jezelf en je date een onvergetelijke avond bezorgd.

Hier nog even de clichés, dan hebben we die alvast gehad. Hou het gezellig, zet je telefoon op stil, wees op tijd, zorg dat je er verzorgt uitziet, wees echt, voel je nergens tot verplicht, probeer eerlijk te zijn, maak oogcontact en het belangrijkste cliché: vraag. Stel héél veel vragen! Probeer je date te leren kennen!

Let's go! De ultieme date in 6 stappen.

1.  Voorbereiding! Doe dat lekkere luchtje op, dat ene leuke jurkje of je favoriete overhemd. Bedenk ook wát je gaat doen! Heb je al in geuren en kleuren besproken of jullie de arcadehal in duiken? Of het een avondje Netflix & Chill wordt? Dan is het iets makkelijker. Protip: samen een koffietje of biertje drinken is wel de beste manier om elkaar beter te leren kennen.

2.  De weg er naartoe. Kom je nog langs een bloemenkraampje? Heb je nog mondverfrisser in je tas zitten?

3.  De ontmoeting. Daar staat je afspraakje. De een is doodsbang, de ander heeft zich nog nooit zo relaxt gevoeld. Hoe begin je? Geef je een hand? Een knuffel? Waarmee begin je het gesprek? Fan van het beginnen met een knuffel, hoi zeggen en daarna beginnen met praten over een gesprek wat je voerde met je date? De makkelijkste opener is om te beginnen over hoe jullie elkaar kennen.

4.  Het verloop. Maar dan wordt het lastig. Wát ga je doen? Jij hebt gelukkig je huiswerk gedaan! Jij hebt de hele planning al lang doorgenomen in je hoofd!

5.  De inhoud. Die laat ik aan jou over. Wees jezelf, het is niet erg als je geen klik voelt. Durf dat ook te zeggen! Het is niet erg. Het zegt vaak iets over het feit dat het niet zou gaan werken tussen jullie…

6.  Het afscheid. Dé gouden tip: GEEF GEEN HAND. Dat is het meest gênante wat je kan doen. KNUFFEL! En zoen, als je een tweede date wil, dan is alles meteen duidelijk voor beiden. Door het uitspreken van verwachtingen is nog nooit iemand overleden. Eerlijkheid duurt het langst, blablablabla.

Komt wel goed hé? Top! En nu lekker naar buiten, erop uit gaan en waag het op een date!

Wil je zien hoe anderen het er vanaf brengen? Komt dat even goed uit! Iédere werkdag kan je zien hoe anderen hun eerste date beleven in First Dates UK!