15-08

Het beste van Zomaar een Gast week 30

Pak er rustig een wijntje bij, zet een muziekje op en kom in de festivalstemming: we hebben weer een mooi overzicht van Zomaar Een Gast!

De afgelopen week spraken de bekende Nederlanders met windsurfer Joris, biker Johnny, pedicure Sereen, ambulancebroeder Dennis en pubquiz-liefhebber Peter.

Windsurfer Joris is 21 jaar en staat als sinds zijn zevende op de plank. Hij heeft bijna zijn opleiding op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding afgerond, maar heeft één veel groter doel: de Olympische Spelen. Op het foodfestival Eten op Rolletjes in Haarlem wordt hij geïnterviewd door Domien Verschuuren.Elle Bandita is terug! Ze interviewt op het festival Onderstroom in Vlissingen haar spiegelbeeld Johnny, een biker die geniet van de vrijheid. Ryanne vraagt hem of die kerncentrale in Borssele gaat ontploffen en hoe die ook alweer heet…


Eelt, eksterogen, eczeem, likdoorns, schimmeltjes: er kan van alles mis zijn met je voet. Gelukkig loopt Ronald op festival Over het IJ in Amsterdam pedicure Sereen tegen het lijf. Ronald laat de kans niet schieten en doet zijn sokken uit. Sereen geeft hem wat feedback over zijn voethygiëne. Spoiler: het kan beter.Imanuelle Grives interviewt op het festival Onderstroom Dennis. Vroeger was hij chauffeur op een vrachtwagen, nu werkt hij als ambulancechauffeur. In onderstaand fragment zie je waarom Dennis vindt dat hij de mooiste baan ter wereld heeft. ‘Wat heb je nodig om ambulancechauffeur te worden?’ ‘Een rijbewijs is wel handig.’Peter doet iedere maand met een groep vrienden mee aan een pubquiz en hoopt dan altijd op een vlaggenronde. Weet jij hoe Peters favoriete vlag (die van de Seychellen) eruitziet? Patrick en Oscar zoeken ‘m wel even op.Joris, Johnny, Sereen, Dennis en Peter zijn absoluut niet meer zomaar iemand.


Zomaar Een Gast volg je tot 3 augustus dagelijks op NPO 3.