02-08

Het beste van Zomaar een gast

Komt dat zien, komt dat zien! Alweer de derde week van Zomaar Een Gast en dat leverde aan aantal waanzinnige fragmenten op. Hier lees en zie je het beste, leukste en mooiste van de afgelopen week.

Rockzangeres Elle Bandita vraagt bijna letterlijk Marieke het hemd van het lijf. Soms geven Oscar en Patrick een voorzetje op het scherm door de informatie die zij bij het screenen van het publiek verzamelden te gebruiken. Zo ook in onderstaand fragment. Eentje is acrobaat, de ander… Afijn.

Van de rockzangeres gaan we naar een ander bandlid: niemand minder dan Ruben! Toen hij ongeveer zestien was speelde hij samen met een paar vrienden in een bandje. Een blackmetalband. Imanuelle Grives spreekt hem op het Oerol Festival in Terschelling. Grunt gezellig een stukje mee!

Ronald Giphart interviewt op het Afrika Festival in Hertme Jet. Zij kreeg te horen dat ze uitgezaaide borstkanker heeft en probeert daardoor uit iedere dag het beste te halen. Bekijk haar inspirerende verhaal:

Marina verloor haar zoon op 33-jarige leeftijd door de tsunami in Thailand. Ze vertelt een prachtig verhaal over de vrienden van haar zoon, die ieder jaar trouw langskomen.

‘Vrouwen bloot, handel dood.’ Aad (79) werkte jarenlang in de bloemenhandel: een bloedbaan, naar eigen zeggen. Samen met zijn dochter komt hij al jaren naar festival de Parade in Rotterdam. Danny vraagt hem naar zijn kleinkinderen en komt erachter dat de ontwikkelingen niet stil staan.

Zij zijn absoluut niet meer zomaar iemand. Spreek eens een keer een voor jou onbekend iemand aan en ontdek wat voor verhalen er achter de gezichten schuilen. Maar tot die tijd mag je ook de persoonlijke verhalen in Zomaar Een Gast volgen.


Zomaar Een Gast zie je elke dag bij de NTR op NPO 3