25:11
Gezien
2
01-05
serie

Hé ouwe pillenslikker! Er is een anti-verouderingspil ontdekt

Een pilletje in je mik en je kan de hele avond los. De nacht is jong en je wilt wat. Maar wat nou als je door een pil zélf jonger wordt?

Je denkt misschien ‘futuristische fantasiepraat’. Maar nee. Dit tovertabletje bestaat echt!

Magisch medicijn

Met een beetje geluk komt er binnenkort een nieuwe pil op de markt. En dan niet eentje waarmee je hard kan gaan op je spacebanaan. Nee, we hebben het over een medische snoepje dat werkt als anti-verouderingsmedicijn. 

Onderzoekers van de Harvard Medical School in Boston ontdekten het molecuul NAD+ die de tekenen van ouderdom in het DNA van muizen kon terugdraaien. Als een cel veel van dit molecuul bevat kan het enzym dat DNA repareert optimaal werken. In Jip en Janneke-taal: je lichaam blijft eeuwig jong! 

Dus zeg maar bye bye anti-rimpel crème! Dit jaar hopen de onderzoekers namelijk de eerste tests uit te voeren op mensen. En misschien lopen we er over vijf jaar met z’n allen massaal glad getrokken bij. Lijkt ons niet helemaal gezond, maar hé, strak staan is leuker met elkaar dan alleen.

Shotje jong bloed

Duurt vijf jaar te lang? Vervang dan je mondwater eens voor een shotje tienerbloed. Schijnt wonderen te doen voor je lijf. Een beetje Twilight na het tanden poesten. 

Wacht whut?!

Voor een Amerikaans onderzoek injecteerden wetenschappers het bloed van 18-jarige proefpersonen bij muizen. En wat bleek? De bejaarde beestjes renden ineens weer als jonge harige goden door het hok. Plus, hun geheugen én leervermogen ging er behoorlijk op vooruit. 

Dus lucky you als je het bloed van lastige pubers wel kan drinken. Je hebt nu een reden om het écht te doen. In de naam van de wetenschap natuurlijk. En een beetje voor jezelf. 


Dat was 'm dan. De allerlaatste aflevering van Valerio4Ever. Bedankt voor het kijken!