Google Sheep View? Say what!?

Google komt bijna overal met hun Street View autootjes. Zo is heel Nederland al digitaal te bezoeken. Maar op de Faeroër gaat dat anders...

Wie op Google Maps een Street View van de Faeröer Eilanden zoekt, kan lang zoeken. Dat is er niet. Waarom is ons nog een beetje onduidelijk. En ook op de Faeröer zelf snappen ze dat niet helemaal, getuige dit filmpje:

Met ongeveer 50.000 inwoners (ongeveer evenveel als...Woerden) staat de eilandengroep niet bovenaan de prioriteitenlijst van Google. Snappen we. Ook de wegen schijnen niet altijd even begaanbaar te zijn. Goed punt. En als het 300 dagen in het jaar regent krijg je ook niet de mooiste beelden binnen. Fair enough. Maar wanneer je beelden van de eilanden ziet, dan zou je toch kosten nog moeite besparen om daar een camera draaiend te krijgen, of niet Floortje?

Gelukkig hebben ze bij de Faeröese Toeristenbond een creatieve oplossing gevonden. Google Sheep View. De Faeröer telt ongeveer 1.000 miljoenmiljard schapen en dus zijn zij overal te vinden. Ideaal om een camera aan mee te geven dus!

Je kunt dit initiatief steunen door een petitie tekenen op de site van de lokale VVV. Wie weet kijken we straks dankzij jouw hulp live mee met een Faeröees schaap.