Goedemorgen: Wat is er nu echt mis met toegevoegde suikers?

In Goedemorgen wat je gisteren hebt gemist en vandaag moet zien. Een eenzame voetballer en het grote monster: toegevoegde suiker.

Gemist: Kruipt voetballer Mbark weer uit het dal? In Voetbalmiljonair uit Oost
Mbark Boussoufa zit in een van de moeilijkste periodes van zijn leven. Zijn Russische voetbalclub FC Anzhi, met wereldsterren zoals Samuel Eto'o en trainer Guus Hiddink, dreigt failliet te gaan. Wat een gouden toekomst leek wordt nu onzeker. Wordt hij nu verkocht? Zwaarder nog is zijn worsteling met de eenzaamheid in zijn kapitale, zwaar bewaakte villa in Moskou. Hij mist zijn familie uit Amsterdam en Marokko. Zij oefenen druk op hem uit om te trouwen maar Mbark is bang voor gold diggers.

Moet je zien: Ontrafelende gevolgen van de toevoeging van suiker blootgelegd in FedUp
De voedingsindustrie is voor velen één groot raadsel. Fastfoodketens en de makers van verwerkt voedsel voegen al jaren extra suiker toe om eten beter verteerbaar te maken. Deze toevoeging heeft veel gevolgen en wordt vaak geassocieerd met voeding gerelateerde gezondheidsproblemen voor de hele samenleving. Deze gevolgen gaan veel verder dan zwaarlijvigheid. Twee jaar lang volgt regisseur Stephanie Soechtig een groep kinderen die proberen gezonder te leven.


Verder interessant vandaag:
1. Ballerina's dansen hiphop op spitzen
2. 'Wij komen niet als er geen vrouwen worden uitgenodigd'
3. Slang bijt in geslachtsdeel man vanuit WC