Goedemorgen: Travestie is terug van weggeweest

In Goedemorgen wat je gisteren hebt gemist en vandaag moet zien. De een proeft minder dan de ander. Smaak is het meest onderschatte zintuig.

Gemist: Wat doet zo'n smaakpapil echt met je in 3Doc: Hoe werkt je smaak

Hoe zou het zijn als je van het eten van een bord met bonen dezelfde kick zou kunnen krijgen als van een chocoladetaart? Smaak is een van je belangrijkste zintuigen. Het hangt nauw samen met plezier en genot, maar het is ook een van de minst begrepen zintuigen. Het smaakonderzoek is een wetenschap in opkomst, en in deze documentaire kijken we wat je eraan kunt hebben. Want als je leert begrijpen wat er in je hersenen gebeurt vanaf het ogenblik dat je eten je tong raakt, wordt het misschien een stuk makkelijker om gezond te eten.

Moet je zien: Travestieten zijn hard nodig in de gayscene
Het fenomeen travestie lijkt terug van weggeweest. Via drie bijzondere portretten schetst Sophie een breder beeld van deze subcultuur. Mayday is al 25 jaar de ongekroonde koningin van de travestie. Ze vertelt waarom travestieten zo hard nodig zijn in de gayscene. Ferry de Ruijter werd in 2014 bekend toen hij als vrouw optrad bij de Voice of Holland, zijn leven veranderde hierdoor in één klap. En Jeroen is een Brabantse vrachtwagenchauffeur en heteroseksueel. Een keer per maand gaat hij een dag als Marloes door het Amsterdamse leven.

Verder interessant vandaag:
1. Typhoon staande gehouden om combinatie dure auto en huidskleur
2. Doe jij mee met Wereld Niet Roken Dag?
3. Dit piepjonge meisje maakt beats voor Rihanna, Jay Z en Drake