Goedemorgen: Is vlees kankerverwekkend?

In Goedemorgen wat je gisteren hebt gemist en vandaag moet zien. Broodje Gezond bekijkt ons vlees en Danny zoekt homohaat-problemen in Grûn.

Gemist: Broodje Gezond onderzoekt vlees
Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris onderzoeken wat er waar is van de stelling 'Van vlees eten krijg je kanker'. Marlijn, bourgondische vleesliefhebber, en Ersin, die zich een leven zonder vlees niet kan voorstellen, praten met wetenschappers, medisch specialisten en fabrikanten om te achterhalen: is dit een feit of een fabel? In hoeverre heeft onderzoek echt bewezen dat teveel vlees eten slecht voor je is en wat kun je dan nog wel en wat liever niet meer eten? En wat zijn de consequenties voor het dieet van Marlijn en vooral ook voor hardcore carnivoor Ersin? Marlijn en Ersin zoeken het uit.

Nog steeds hongerig? Kijk op npo3.nl/FOOD

Moet je zien: homohaat in Groningen
In de stad Groningen zijn dit voorjaar twee lesbische vrouwen na een avondje stappen heftig in elkaar geslagen door drie mannen. De homogemeenschap in Groningen is enorm geschrokken van deze mishandeling, hoewel ze helaas wel wat gewend zijn. In deze aflevering reist Danny Ghosen af naar Groningen en vraagt zich af: waarom blijft homohaat in Groningen voortbestaan en van wie komt het vooral? Hoe veilig voelen homo's en lesbiennes zich nog in Groningen en zegt dit incident iets over de toenemende intolerantie ten aanzien van LHBT's in heel Nederland? Danny spreekt o.a. met één van de mishandelde vrouwen en vraagt aan de politie en burgemeester hoe het tij gekeerd kan worden. N.B. De dag vóór de uitzending is de jaarlijkse Internationale Dag tegen Homofobie.

Verder interessant vandaag:
1. Robbie Williams jatte 'Rock DJ' van Barry White
2. Een derde van docenten op universiteit geeft slecht les
3. President van Tsjetsjenië is kat kwijt