Goedemorgen: Boerenkaas die niet zo mag heten

In Goedemorgen wat je gisteren hebt gemist en vandaag moet zien. Gedonder onder kaasmakers: wanneer is iets echte boerenkaas?

Gemist: Boerenkaas die niet zo mag heten
Dankzij gezond boerenverstand weten we dat het bij producten met boeren op het pak om bedrog gaat. Van boerenrookworst tot boerenbeschuit en van boerencake tot boerensoep. Zogenaamd allemaal van boeren, toch gewoon uit de fabriek. Boerenlulkoek dus. Op één product na. Boerenkaas is een beschermd product dat volgens echte boerenregels gemaakt moet worden. Verplicht van rauwe melk van eigen koe. Maar nu zijn er boeren die deze regels aan hun laars lappen. Bang voor bacteriën warmen ze de melk op. Dan is de boerenkaas niet rauwmelks meer. Oneerlijk, vinden de boeren die hun melk wel koud verwerken. De Keuringsdienst van Waarde belandt in een verhitte discussie en slaat aan het polderen.

Moet je zien: Garden State
Andrew Large keert terug naar zijn familie om ze bij de begrafenis van zijn moeder bij te staan. Hij wordt weer opgenomen in de wereld die hij al lang achter had gelaten en hem depressief maakte. Na lange tijd antidepressiva te hebben genomen stopt hij hiermee. Dit omdat hij Samantha ontmoet en zij een natuurlijker middel tegen zijn somberheid vormt.

Verder interessant vandaag:
1. Misschien wel de duurste lucht ooit?
2. Deze artiesten zijn inwisselbaar
3. Badr Hari mept er weer eens op los