Actiedag van Giro555: hier draait het om

Zo wordt er vandaag geld ingezameld voor de hongersnood in Afrika en dit is waarom dat nodig is.

Vandaag is de landelijke actiedag van Giro555Het is de bedoeling zoveel mogelijk geld op te halen voor miljoenen mensen in Jemen en delen van Afrika, die slachtoffer zijn van de hongersnood. BN'ers, YouTubers, gamers, ze zitten allemaal in Beeld en Geluid in Hilversum om de actie te ondersteunen. 

Radio 2 , half 12 live check me op de radio en straks op tv👀 #GIRO555

Een bericht gedeeld door boef072 (@boef072) op


De inmiddels bekende Habiba-challenge van rapper Boef - waarbij je in je onderbroek over straat moet rennen - wordt ook gebruikt om geld op te halen voor Giro555. Hij daagt BN'ers uit om massaal mee te doen. 3FM-dj Eva Koreman nam gisteren het voortouw:


Vloggers Qucee en Youstoub zijn ambassadeurs voor de inzamelingsactie en gingen de challenge aan om binnen drie minuten zoveel mogelijk geld te hosselen. FunX was erbij om te kijken wie het meeste geld in z'n kassa kreeg.  


Ook bekende gamers als Kwebbelkop, TheKIng77NL en Sjaak hebben hun eigen manier gevonden om geld in te zamelen: een gametoernooi. Door geld te doneren voor de actie, kun je hen steunen met virtuele levens. Daarmee maken zij meer kans om de wedstrijd te winnen. De wedstrijd - die in Beeld en Geluid wordt gespeeld - is vanaf 17.00 uur live te volgen op Twitch.

Vanavond kom ik in actie namens @afcajax voor de slachtoffers van de hongersnood 🙏 Hierbij kunnen jullie helpen, door te doneren via de #linkinbio 💪 daarnaast geven jullie ons (ik en mijn teamgenoot @koenweijland) E-levens voor tijdens de actie ''Life for life'' die van 17:00 tot 21:00 LIVE te volgen is via Twitch en TV👍👌 daarnaast kan je ook nog een meet en greet met ons winnen! TAG hieronder 3 vrienden waarmee jij kans daarop wilt maken. #Giro555 #SamenZijnWeSterker 🔥

Een bericht gedeeld door Dani Hagebeuk (@danihagebeuk) op


Maar waar draait de actie eigenlijk om? Wat is er precies aan de hand in Jemen en Afrika? NOS op 3 vatte het samen in een handige video:

Volg de livestream van 101TV de hele dag: