29-04

Geselecteerde plannen 3LAB: Serie Contest 2019 bekend!

De geselecteerde plannen van de 3LAB: Serie Contest 2019 zijn bekend! Vijf plannen krijgen de kans om een pilotaflevering te ontwikkelen in samenwerking met de deelnemende omroepen.

1. Awkward Turtle (KRO-NCRV) 

Awkward Turtle gaat over de ogenschijnlijke ongemakkelijkheid van vreemden in al zijn unieke vormen. In de serie volgen we de jonge thuisbezorger Noah die, met zijn goede bedoelingen, aan de lopende band diep verzeild raakt in privésituaties van klanten. 

Producent: Wolfstreet; Regie: Edward de Jong

2. Das Bitch (NTR)

Als de boze en lelijke chihuahua Hank tot zijn grote vreugde eindelijk wordt geadopteerd uit het asiel, blijkt zijn nieuwe bazin hem slechts te willen gebruiken als Instagram-vehicle om haar honger naar aandacht te stillen. Hank probeert te ontsnappen, maar alles wat hij probeert maakt hem alleen maar populairder.

Producent: Family Affair Films; Regie: Junaid Chundrigar

3. DIRTY TALKS (BNNVARA)

DIRTY TALKS is een brutale, eigentijdse webserie van losstaande afleveringen over worstelende twintigers op zoek naar seks en intimiteit: hilarisch, ongemakkelijk en herkenbaar. 

Producent: Dutch Mountain Films; Regie: Brandon Grötzinger & Wander Theunis

4. Sas heeft een soa (AVROTROS)

Wanneer twintigjarige studente Sas erachter komt dat ze Chlamydia heeft, ontkennen al haar recente bedpartners dat ze de schuldige zijn. Samen met haar knotsgekke vriendin gaat Sas op jacht naar de échte dader terwijl ze haar eerste soa bevecht. 

Producent: Doogle Productions; Regie: David Cocheret

5. Skitzo (VPRO)

Een jongen gelooft dat hij een superheld is, maar in werkelijkheid lijdt hij aan waanbeelden. Wanneer hij op een dag zichzelf en anderen in levensgevaar brengt, wordt hij gedwongen opgenomen in de psychiatrische inrichting. Daar ontmoet hij mensen zoals hij, andere superhelden.

Regie: Anne Vaandrager

Benieuwd hoe de rest van de 3LAB: Dag van de Jonge Maker er uitzag? Hier vind je het programma terug!