• Sites

Gefileerd

Programma over de herkomst van voedsel. Weet de consument wat hij eet? Vijf foodies reizen naar Thailand om te ondervinden hoe kip, garnalen, rijst en vis worden geproduceerd.

Het duurzame alternatief

  • 45:33
  • Aflevering
  • 20 feb 2020, 20:55

Onze foodies moeten hun ervaringen in de Thaise voedingsindustrie gaan verwerken in een haute cuisine-diner in een Amsterdams toprestaurant. En slaat de duurzame campagne die ze willen lanceren aan?

Rijst en 't rode licht

  • 44:30
  • Aflevering
  • 6 feb 2020, 21:00

Onze vijf amateurkoks volgen het spoor van de mensen in de rijstindustrie die in armoede leven. Ze leren wat de ingrijpende gevolgen zijn van onze vraag naar goedkope rijst.

De vis wordt duur betaald

  • 43:48
  • Aflevering
  • 30 jan 2020, 21:00

Onze foodies gaan werken in de visindustrie en vernemen de schokkende realiteit van moderne ronselpraktijken op boten. Hoe kijken ze tegen hun broodje tonijn aan als blijkt dat daar bloed aan kleeft?

Garnalen in het chloor

  • 44:26
  • Aflevering
  • 23 jan 2020, 21:00

Onze vijf foodies gaan aan de slag in een garnalenkwekerij en een garnalenfabriek. Wat vinden ze ervan als blijkt dat onze vraag naar garnalen enorme gevolgen heeft voor mens, dier en milieu?

Kip, het meest 'mishandelde' stukje vlees

  • 44:55
  • Aflevering
  • 16 jan 2020, 21:00

Onze vijf amateurkoks gaan werken in de kippenindustrie in Thailand. Hoe kijken ze voortaan naar hun kipnuggets en -burgers als ze worden geconfronteerd met de rauwe realiteit van het slachthuis?

Fastfood en takeaways

  • 45:07
  • Aflevering
  • 9 jan 2020, 20:55

Vijf foodies worden door Jennifer Hoffman op sleeptouw genomen naar Thailand om te werken en wonen zoals de mensen die ons voedsel produceren.

Sam 'de sparerib-koningin'
  • 0:30

Sam 'de sparerib-koningin'

40(!) kilo verspild voedsel per persoon
  • 0:42

40(!) kilo verspild voedsel per persoon

"...IK STA OP Z'N VOET"
  • 1:47

"...IK STA OP Z'N VOET"